Átadja lakásbiztosítási állományát az Axa a Signalnak
2012.11.05
Az AXA Biztosító Zrt. és a SIGNAL Biztosító Zrt. hosszú távú stratégiai együttmûködésrõl határozott, amelynek elsõ lépéseként megállapodás született arról, hogy az AXA portfólió-transzfer keretében átadja Pillér lakásbiztosítási állományát a SIGNAL részére. A portfólió átadására a szükséges felügyeleti engedélyek megszerzését követõen – várhatóan még az idei évben – kerül sor.

Az AXA Biztosító portfólió-transzfer keretében átadja Pillér lakásbiztosítási állományát a SIGNAL részére. Az AXA a jövõben a számára nagyobb növekedési potenciállal rendelkezõ élet-, egészség- és utasbiztosítási piacra koncentrálja erõforrásait, amely területeken anyavállalata világszerte a vezetõ szereplõk közé tartozik.

A portfolió átadása után az együttmûködés keretében az AXA saját tulajdonú, többes ügynöki értékesítési hálózata, az AXA Money & More Pénzügyi Tanácsadó Zrt. tanácsadói továbbra is értékesítik a Pillér Otthonbiztosítás terméket. A SIGNAL az AXA-portfóliót változatlan formában fenntartja és tovább gondozza, így a meglévõ ügyfeleknek a váltásból semmilyen hátrányuk nem származik majd. A tranzakció lezárásáig a Pillér Otthonbiztosítás továbbra is megköthetõ az AXA Biztosítónál. Az együttmûködés további elemeként a SIGNAL a jövõben bekapcsolódik egyes AXA biztosítási termékek értékesítésébe.

„Fõ stratégiai célunk, hogy az AXA globális tapasztalataira építve, a jövõben jelentõs mértékben tovább erõsítsük életbiztosítási üzletágunk, valamint az AXA Money & More Pénzügyi Tanácsadó Zrt. többes ügynöki értékesítési hálózatának piaci pozícióit. A most bejelentett értékesítési együttmûködés is ezt szolgálja, emellett kiemelt szempont számunkra a Pillér lakásbiztosítási portfólió fennmaradása, és az, hogy ügyfeleink a jövõben is az eddigiekben megszokott magas színvonalú kiszolgálásban részesüljenek” - mondta Bunghardt Csaba, az AXA Biztosító Zrt. vezérigazgató-helyettese. Hozzátette: „Bízom benne, hogy a folyamatban lévõ ügylet sikeres lezárása az elsõ mérföldköve lesz a két társaság szélesebb körû együttmûködésének.”

„A SIGNAL Biztosító egyik kiemelt céljának tekinti a dinamikusan növekvõ lakossági vagyonbiztosítási üzletágának további erõsítését, a portfólió összetételét és a szerzõdéseinek számát tekintve is. A portfólió átvétele jelentõsen növeli lakásbiztosítási piaci jelenlétünket és további termék-innováció lehetõségével hozzájárul a független közvetítõi piacon betöltött szerepünk még hangsúlyosabbá tételéhez is” – nyilatkozta dr. Kálózdi Tamás, a SIGNAL Biztosító Zrt. elnök-vezérigazgatója.

„Meggyõzõdésem, hogy sikeres és kölcsönösen elõnyös együttmûködés elõtt állunk. A SIGNAL-hoz átkerülõ ügyfelek bizalmának elnyeréséhez jó alapul szolgál, hogy egy, a biztosítókra vonatkozó internetes szavazáson az ügyfelek számára legfontosabb, kárrendezés kategóriában 2012-ben a SIGNAL lett az „Év biztosítója”, míg szolgáltatás kategóriában, amely az ügyfélszolgálatot és adminisztrációt jelenti, a harmadik helyen végeztünk.”