Trendfigyelõ: árfolyamveszteségtõl véd a Generali új szolgáltatása
2011.07.07
A befektetési egységekhez kötött életbiztosítások értéke a jelenlegi hektikus piaci viszonyok között akár pár nap alatt is sokat változhat. Az árfolyam-ingadozásokból eredõ veszteségek kiküszöbölése érdekében a Generali elindította Trendfigyelõ szolgáltatását, amely segítséget nyújt – az eredeti portfólió folyamatos újragondolása nélkül - az átmeneti nagyobb árfolyamcsökkenések kivédéséhez – közölte a társaság.

A szolgáltatás keretében a társaság a befektetési egységekhez kötött életbiztosításokhoz választható magas kockázatú eszközalapok árfolyammozgását figyeli minden értékelési napon. Egy adott eszközalap 120 napos mozgóátlagárának segítségével negatív illetve pozitív trendfordulókat állapít meg az adott napi mozgóátlagár és vételi ár összehasonlításával.

Ez egy technikai elemzés, amely az egyes eszközalapok vételi árfolyamának korábbi alakulásából igyekszik az adott eszközalap jövõbeni teljesítményére következtetni.

A szolgáltatás részeként a Generali értesítés küld e-mailben – külön kérésre SMS-ben is –a szerzõdõnek, amennyiben a szerzõdéséhez kapcsolódó eszközalapnál negatív vagy pozitív trendforduló következik be.