A német biztosítók díjbevétel-emelkedést várnak
2012.11.16
Németország biztosítási szektora összes díjbevételének 1,5 százalékos emelkedésére számít az idei évben, ami nem kevesebb, mint 180,7 milliárd eurót jelent. Ez igen bíztató eredmény lenne az eurózóna válságát tekintve – közölte a német biztosítókat tömörítõ szövetség, a GDV vezetõje.

A szövetség éves konferenciáján Rolf-Peter Hoenen elnök elmondta: erõsen bíznak az idei kiemelkedõ eredményekben, amelyre várakozásaik szerint 2013-ban is építhetnek.

A különbözõ biztosítási termékek esetében azonban rendkívül eltérõ eredményeket sikerült elérniük idén a német biztosítóknak. Az életbiztosítási díjbevételek esetében például 0,7%-os esésre számítanak a szereplõk, ami 86,2 milliárd eurót jelentene, köszönhetõen fõleg az egyszeri díjas termékek csökkenõ értékesítésének.

A vagyon- és balesetbiztosítói díjbevételek ezzel szemben a legerõteljesebb növekedés elé néznek idén 1994 óta: várhatóan 3,7 százalékkal, mintegy 58,7 milliárd euróra növekednek.

Az emelkedést részben a gépjármû-biztosítási szegmens díjainak 5,1 százalékos emelkedése magyarázza, így a szegmens díjbevétele év végére várhatóan eléri a 22 milliárd eurót, habár a kárigények és a kifizetések is emelkedni fognak várhatóan, így az ágazat végeredményben veszteségre számít, mint 2008 óta minden évben.