Továbbra is veszteséges a CIG Pannónia
2012.11.20
A CIG Pannónia 2012 elsõ három negyedévében 15,139 milliárd forint bruttó díjbevételt ért el, amely elõzõ év hasonló idõszakához viszonyítva 22 százalékkal csökkent, elsõsorban az új értékesítések és eseti díjbevételek alacsonyabb volumene miatt. A harmadik negyedéves veszteség 372 millió forint.

A társaság kommentárja szerint a pénzügyi-gazdasági válság nagymértékben csökkentette a háztartások elkölthetõ jövedelmét, mely az egész magyar biztosítási piac teljesítményét negatívan befolyásolja. A piaci stagnálás még a harmadik negyedévben is folytatódott.

A biztosító költségracionalizálást hajtott végre és hatékonyságnövelõ intézkedéseket vezetett be, melynek hatására a bruttó mûködési költségek 39%-kal csökkentek. Ezzel párhuzamosan folyamatban van az értékesítési hálózat átszervezése, melytõl jelentõs teljesítményjavulást vár a menedzsment.

A biztosító kommentárja szerint a meglévõ rendszeres díjas szerzõdésállománynak, a befektetési portfólió növekedésével párhuzamosan költségviselõ képessége javulásának, valamint a mûködési költségek csökkenésének eredményeképpen a harmadik negyedéves veszteség 372 millió forint, szemben az elõzõ negyedév 1,261 milliárd forintjával.

A biztosító mérleg szerinti eredménye az elsõ három negyedévben összesen 2,589 milliárd forint veszteség, mely továbbra is összhangban áll a vezetõség várakozásaival és azzal a deklarált üzleti céllal, hogy a biztosító 2014-re nyereségessé váljon.