Új app sofõröknek: olcsóbb lehet tõle a biztosítás
2012.12.07
Az AvivaDrive okostelefonra alkalmazható mobilapplikáció segítségével a sofõrök rögzíthetik vezetési stílusukat. Az Aviva nemrégiben piacra dobott új applikációjával nyomon kövehetõk a vezetési szokások, ez pedig a biztosítók állítása szerint akár 20%-ot is megspórolhat az autótulajdonosoknak biztosítási díjukból.

Az AvivaDrive applikációját a Google Play appstore-ban lehet beszerezni. Rögzíti a sofõr vezetési stílusát, a gyorsulást, lassítást, fékezést, kanyarodást. Az alkalmazás használatakor a vezetési stílus alapján minden sofõr kap egy egyéni pontszámot, ami alapján kiszámolható a - maximum 20%-os - biztosítási kedvezmény pontos mértéke.

A brit Aviva retail-igazgatója, Steve Treloar elmondta, a tesztelés alatt igen pozitív visszajelzéseket kaptak a gépjármû-vezetõktõl, és hozzátette, az Aviva ez alkalommal plusz szolgáltatásokkal is megtoldotta termékét, így például tanácsokat adnak a sofõröknek vezetés stílusuk javítására, valamint pontszámaik, teljesítményük,”badge”-jeik közösségi oldalakon való megosztására. Az alkalmazás segítségével az Aviva hatékonyabban tudja személyre szabni biztosítási termékeit és díjait. „ A biztosítási díj így pontosan hozzánk igazodik majd.”

A 200 font alatti biztosítási díjat fizetõ gépjármû-vezetõk azonban nem részesülhetnek kedvezményben, hiszen múltbeli kárigényeik, autótípusuk és vezetési tapasztalatuk alapján õk már eleve a legbiztonságosabban közlekedõ sofõrök közé kerültek besorolésra.