Új vezér a K&H Biztosító élén
2012.12.12
Wim Guilliams veszi át a K&H Biztosító vezérigazgatói pozícióját 2013. január 1-tõl. Luc Cools-t, a K&H Biztosító jelenlegi vezérigazgatóját a szlovák CSOB Biztosító vezérigazgatójává nevezték ki, olvasható a biztosító közleményében.

Wim Guilliams a Leuveni Egyetem alkalmazott gazdaság tudomány szakán diplomázott, majd pénzügyi kockázatok kezelésébõl szerezte poszt graduális diplomáját Saint Louis-ban, Brüsszelben, késõbb a Vlerick Management School-ban szerzett MBA fokozatot. Pályafutását a Vaderlandsche Spaarbank NV-ben - az ING Csoport belga megtakarítási bankjánál - kezdte, majd az ING Biztosítónál dolgozott.

A KBC Csoporthoz 2007-ben szenior tanácsadóként csatlakozott. 2008. és 2011. között a CSOB csehországi biztosítójánál az életbiztosítási üzletágat vezette, a Vezetõi Bizottság tagja volt. 2011. februártól a bolgár DZI Biztosító pénzügyi és kockázatkezelési vezetõje lett, a Vezetõi Bizottság tagja. Wim Guilliams 2013. január 1-tõl a K&H Biztosító vezérigazgatója lesz, mely pozícióban Luc Cools-t váltja, akit január 1-tõl a szlovák CSOB Biztosító vezérigazgatójának nevezték ki. Wim Guilliams egyben a K&H Csoport országcsapatának is tagja lesz.

Luc Cools hat évvel ezelõtt érkezett a K&H Csoporthoz. Vezetése alatt egyesült 2006-ban K&H Biztosító néven a K&H Életbiztosító és a K&H Általános Biztosító.