Egyesül a belga és holland Allianz
2012.12.13
Európa legnagyobb biztosítója, a német Allianz integrálja belga és holland mûködését, hogy megerõsítse jelenlétét a Benelux térségben.

A Benelux országok az Allianz egyik legfontosabb európai régiójának, és együttesen Európa negyedik legnagyobb biztosítási piacának számítanak. Ahhoz azonban, hogy sikeresen kezelni tudja az Allianz az érett piac jelentette kihívásokat, el kell érni egy kritikus méretet. Ezért van szükség a mûködések összevonására, amely folyamatot az Allianz Belgium jelenlegi vezérigazgatója, Robert Franssen vezeti majd. Az integráció lehetõvé teszi többek között, hogy a belga és holland egységek közös IT-fejlesztéseket hajtsanak verge, modern eljárásokat dolgozzanak ki. A helyi best practice-ek megosztásával pedig tovább javíthatók a szolgáltatások az ügyfelek, brókerek és egyéb üzleti partnerek felé.

A minden érdekelt fél számára zökkenõmentes átmenet érdekében az Allianz úgy döntött, hogy fokozatos integrációt hajt verge, amely folytonosságot biztosítás a szolgáltatásnyújtás terén is a párhuzamosan zajló piaci és mûködési modell kidolgozása alatt.

Elsõ lépésként módosításra kerül a belga és holland Allianz igazgatótagságának összetétele. Robert Franssen lesz mindkét szervezet elnöke, õ vezeti az integrációs folyamatot és a regionális koordinációs csoportokat. Az igazgatóságot érintõ változásokhoz azonban belsõ és hatósági engedélyek szükségesek.