Direkt kárrendezés: a Groupama szerint megérett rá a hazai piac
2012.12.14
A Groupama Garancia Biztosító kötelezõ gépjármû felelõsségbiztosítással rendelkezõ ügyfelei néhány ezer forintért direkt kárrendezést vásárolhatnak, melynek köszönhetõen ha vétlenek egy balesetben, akkor is az õ biztosítójuk rendezi a kárukat - mondta a biztosító a privátbankár.hu-nak.

A magyar piacon még évekkel ezelõtt a nagy autós biztosítók egyeztek meg abban, hogy a casco biztosítással is rendelkezõ ügyfeleiknél direkt módon rendezik a kárt, majd elszámolnak egymással. Ez azonban csak akkor mûködött, ha a károkozó és az azt elszenvedõ biztosítója is benne volt a megállapodásban.

A Groupama a francia anyabiztosító gyakorlatát honosítja meg Magyarországon, ehhez az elsõ lépés a direkt kárrendezést nyújtó kiegészítõ biztosítás, amelybe beletartozik az is, hogy egy órán belül a helyszínen lesz a mûszaki segítség, vagy ha késik, akkor visszajár a kiegészítõ biztosítás díja.

A francia gyakorlat az, hogy bárki is okozta a Groupama biztosító ügyfelének a kárt, a Groupama országos javító hálózata siet a segítségére. Viszik a csereautót, amellyel az ügyfél folytathatja az útját, és ezt mindaddig használhatja, amíg a háza, vagy a munkahelye elé nem állítják a megjavított jármûvét. Ennek a díja - a kgfb és a casco együtt - ott átlagosan évi 500 euró.