A magyarok ötöde sem hagyja el Európát
2011.07.12
Leginkább Magyarországon vagy az öreg kontinensen belül szeretünk nyaralni a K&H Biztosító és a GfK Hungária közös online kutatása szerint. A magyar utazók körében az ismerõs és közeli utazási célpontok a legkedveltebbek.

Az internetezõk körében végzett kutatás szerint az utazási desztinációkat tekintve a belföldi üdülés (32%) vezet, ezt Ausztria követi (26%), majd Horvát-, Olasz- és Németország hármasa (13-14%). Jól látható, hogy Európa az üdülési célú utazások fõ terepe, a többi kontinens eseti jelleggel szerepel a listán. Az elmúlt 12 hónapban az üdülések 84%-át európai országban töltötték a megkérdezettek.


A belföldi tájak és Ausztria továbbra is rendkívül népszerû üdülési célpontok, ezek együtt adják az összes utazás több mint negyedét. Az õket követõ országok is hagyományosnak mondható üdülési helyszínek. Az üdülni vágyó magyarok tudatosan kerülik a kockázatokat a nyaralás kapcsán. A közeli, ismerõs helyszíneket preferálják, hiszen ezek egyrészt kevésbé drágák, másrészt több információ áll róluk rendelkezésre - mondta a felmérés alapján Kaszab Attila, a K&H Biztosító vezérigazgató-helyettese.