A hölgyek biztonságáért vállal szerepet a REAC edzõje
2012.12.30
Az autósokra leselkedõ váratlan helyzetekre készíti fel a jogosítvánnyal rendelkezõket a Hungaroringen található Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum. A jövõre 15 éves Tanpálya 2013-ban minden eddiginél szélesebb körben szeretné kampányaival felhívni az emberek figyelmét a biztonságos közlekedésre. Ezt segítendõ, neves, világklasszis sportolók lesznek a különbözõ kampányaiknak az Arcai, akik közül hazánk két legjobb paravívója, Krajnyák Zsuzsanna és Dani Gyöngyi a mozgássérültek és a fogyatékkal élõk balesetmentes közlekedéséért, Kovács Kokó István és fia Bence a friss jogosítvánnyal rendelkezõ fiatalok, míg a korábbi válogatott labdarúgó, Mátyus János a hölgyek biztonságáért vállal szerepet a Tanpálya jövõ évi kampányaiban.

A Hungaroringen található Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum a biztonságos közlekedés fontosságának üzenetét szeretné minél több emberhez eljuttatni. Minden korosztályhoz szólt a kampányuk 2012-ben, sõt, a tanpálya jubileumi 15. évében, 2013-ban is kiemelt szerepet kapnak a balesetmentes vezetésért folytatott küzdelmük. A Tanpálya és munkatársai immár olyan technikai háttérrel és szaktudással rendelkeznek, amit feltétlenül ki kell aknázni a biztonságos, balesetmentes közlekedés érdekében. Éppen ezért a következõ esztendõben több világklasszis sportoló segítségével szeretne minél több társadalmi réteget, illetve korosztályt megszólítani a Vezetéstechnikai Centrum.

„Még mindig rengeteg a baleset az utakon, melyekben valamennyi korosztály veszélyeztetett, ezért úgy döntöttünk, hogy idén is mindenképpen szeretnénk a Balesetmegelõzési programban betöltött szerepünket tovább erõsíteni, így folytatjuk az úgynevezett „Élet Úton program”-ot, amely a gyermekektõl az idõs korosztályig mindenkinek szól. Miután különösen a friss jogosítvánnyal rendelkezõ fiatal korosztály az egyik legveszélyeztetettebb a közutakon, de 2013-ban a közúti forgalomban szintén aktívan részt vevõ fogyatékkal élõ és mozgássérült embertársaink is különösen fontosak a számunkra. Õszintén remélem, hogy a hozzánk csatlakozott hírességek, példaképek hatására minél többen keresik majd fel a kurzusainkat, ahol szakképzett instruktoraink segítségével még jobban felkészülhetnek a közlekedésben tapasztalható váratlan helyzetek megfelelõ megoldására” – ecsetelte Gazsi Júlia, a Hungaroring Sport Zrt. vezérigazgató-helyettese, aki egyben a tanpálya ügyvezetõje. A cégvezetõ hozzátette, január 27-ig a Dakar Opel team standján – Westend bevásárlóközpont 1. szint – például a mindenre kiterjedõ Bázis kurzus a jubileumi év elsõ kampányaként 50 százalékos kedvezménnyel vásárolhatók meg.

Az egykori olimpiai, világ-, és Európa-bajnok, profi világbajnok ökölvívó, Kovács Kokó István mindig szívesen állt jó ügy mellé, ráadásul külön öröm a számára, hogy a friss jogosítvánnyal rendelkezõ fiatalok számára éppen fiával, Bencével közösen mutathat követendõ példát.

„Nagyon fontosnak tartom, hogy egy fiatal, miután megszerezte a vezetõi engedélyét, részt vegyen egy vezetéstechnikai kurzuson, mert az itteni gyakorlás után talán kevesebb fiatal szenvedne a közutakon balesetet. Jómagam Bencével együtt még az õsszel részt vehettünk egy felkészítõ oktatáson, és nem tagadom, még nekem is nyújtott újdonságot, pedig húsz éve van jogosítványom” – jelentette ki Kokó.

Külön öröm számára, hogy a 2013-as esztendõben fiával, Bencével együtt lehet a friss jogosítvánnyal rendelkezõ fiataloknak szóló kampány Arca. Bence úgy véli, a Tanpályán számos olyan megoldási lehetõséget próbálhatnak ki a fiatalok a különbözõ szimulált vészhelyzetekben, amelyek segítségével talán elkerülhetõek az ezt a korosztályt sújtó úgynevezett diszkóbalesetek.

„Nagy megtiszteltetés a számomra, hogy a Tanpálya számít rám ebben a nemes feladatban, és ha a mi segítségünkkel akárcsak egy balesettel kevesebb lesz az utakon, akárcsak egy fiatal is elkerüli a tragédiát, már megérte a fáradozásunk” – állította a 18 éves fiatal.
A Groupama Garancia Vezetéstechnikai Központ a jövõ évben fontos célcsoportjának tekinti a mozgássérült, illetve fogyatékkal élõ, de a közúti forgalomban aktívan részt vevõ embereket. A nekik szóló kampányuk képviseletére olyan klasszis sportolókat kértek fel, akik abszolút hitelesen szólíthatják meg ezt a társadalmi réteget.

„Nagyon sok sorstársunk jár autóval, és bizony számukra is nagyon fontos, hogy balesetmentesen közlekedhessenek az utakon, fõleg ezekben a hónapokban, amikor számtalan veszély leselkedik a forgalomban részt vevõkre. Megható a számunkra, hogy a Tanpálya a fogyatékkal élõkre és a mozgássérültekre is gondolt, hiszen számukra ugyanolyan fontos a balesetmentes közlekedés, mint az egészséges, ép embertársaiknak” – fogalmazott egybehangzóan hazánk két legjobb paravívója, Krajnyák Zsuzsanna és Dani Gyöngyi.

A korábbi válogatott labdarúgó, a REAC jelenlegi edzõje, Mátyus János is örömmel mondott igent önmaga és csapata nevében, és hisz abban, hogy minél több hölgyet képes lesz majd rávenni arra, hogy a biztonságos közlekedés érdekében keressék fel a Tanpályát.

„Mindenkinek, és azon belül a hölgyeknek is tisztában kell lennie azzal, hogy a közút nem játéktér. Megtisztelõ, hogy a csapatommal együtt éppen a nõknek szóló kampány élére állhatok, olyan sportolók mellett, mint a kilencszeres kajak-kenu világbajnok Paksy Tímea, és ezzel felhívjuk a közutakon közlekedõk figyelmét a biztonságra és a balesetek elkerülésére. Remélem, elhiszik nekünk, hogy a Tanpályán egy kurzus elvégzése kifejezetten jó hatással van egy sofõrre, és a szakképzett instruktorok tanácsainak hála, a közutakon is balesetmentesen átvészelik a legnehezebb helyzeteket is” – közölte Mátyus János.