Új vezetõ a Groupama Garancia nem-életbiztosítási területének élén
2011.07.12
2011. július elsejétõl dr. Máhig Attila vette át a nem-életbiztosítási terület vezetését a Groupama Garancia Biztosítónál.

Dr. Máhig Attila az egyetem elvégzését követõen 1989-tõl az MTA Központi Fizikai Kutatóintézetében kezdte pályafutását. A tudományos tevékenysége mellett végzett szakmérnöki képzése során megszerezte az egyetemi doktori címet is.

Pályáját egy éles váltással a Hungária Biztosítónál folytatta, ahol a Vezérigazgatóság vállalati vagyonbiztosítások mûveléséért felelõs fõosztályán dolgozott, majd vezette a fõosztályt. 2000-ben a nem sokkal késõbb a Groupama nevet felvevõ Európa biztosítóhoz érkezett, ahol a nem-életbiztosítási üzletág igazgatója volt. Ezt követõen, mint az Union Biztosító vezérigazgató-helyettese és igazgatósági tagja, a biztosító nem-életbiztosítási ágazatának felépítését irányította, amit egy rövid kitérõ követett a TIR Biztosító Egyesületnél.

A Groupama Garancia Biztosítóhoz 2011. január elsején csatlakozott ismét, amikor is megbízták a Központi Alkuszi Igazgatóságának vezetésével. 2011. július 1-jétõl a biztosító nem-életbiztosítási területének vezetõje.

„Célom, hogy a nem-életbiztosítási üzletágak vezetõjeként, azok dinamikus és folyamatos fejlesztése révén hozzájáruljak a Társaságnak a biztosítási piacon betöltött pozíciója további erõsítéséhez. Kiemelt feladatomnak tartom, hogy versenyképes, jól értékesíthetõ termékekkel, az ügyféligényekre való gyors reagálással, valamint további innovációkkal hozzájáruljunk a Groupama Garancia Biztosító sikeres piaci szerepléséhez” – mondta Dr. Máhig Attila, a Groupama Garancia Biztosító új nem-életbiztosítási ügyvezetõ igazgatója.

A nem-életbiztosítási terület eddigi vezetõje, dr. Csermely Tibor a Társaság Gépjármûbiztosítási Fõosztályának irányítását vette át.