Tovább nõtt tavaly Kína biztosítási piaca
2013.01.24
Az egészségbiztosítás és az általános biztosítások díjbevétele is nõtt tavaly Kínában, 8%-kal, amely így év végére elérte a 1,55 ezer milliard jüant (55,2 ezer milliard forint).

A kínai biztosítási szabályozó bizottság, a China Insurance Regulatory Commission rávilágított, hogy az általános biztosítási piac 15,4%-kal, 533 milliárd jüanra nõtt 2012-ben, az egészségbiztosítási díjbevételek pedig 24,7%-kal, 86,28 milliárd jüanra nõttek.

Eközben az életbiztosítási ágazat, 4,5%-kal emelkedett az elõzõ évhez képest, amely kicsit több, mint ezer milliárd jüan díjbevételt jelentett Kína életbiztosítóinak.

Kínában a biztosítási iparág által kezelt vagyon jelenleg 7,35 ezer milliard jüan – derül ki a CIRC adataiból.

A CIRC a mai napon mutatta be szabályozási menetrendjét az idei évre vonatkozóan. A munkatalálkozón a CIRC elnöke, Xiang Junbo azt mondta, hogy az ágazatnak meg kell erõsítenie a biztosítási törvény felügyeletét, növelnie kell a fogyasztói jogok és érdekek védelmére irányuló erõfeszítéseit, szabványosítania kell a piac mûködési rendjét, valamint elõ kell mozdítania a piaci reformokat és innovációkat.

Junbo négy pontot vázolt fel, amelyre az ágazatnak idén összpontosítania kell. Ide tartozik a biztosítási termékek árazási mechanizmusának optimalizálása, az iparág versenyképességének fokozása, az adózási törvények és politikák támogatásának kivívása és a jogrendszer felülvizsgálatának javítása.

Ami a kínai biztosítási piacot illeti, tavaly az egészségbiztosítás és az általános biztosítások díjbevétele is nõtt, amely így év végére elérte a 1,55 ezer milliard jüant (55,2 ezer milliard forint). Eközben az életbiztosítási ágazat, 4,5%-kal emelkedett az elõzõ évhez képest, amely kicsit több, mint ezer milliárd jüan díjbevételt jelentett Kína életbiztosítóinak. Kínában a biztosítási iparág által kezelt vagyon jelenleg 7,35 ezer milliard jüan – derül ki a kínai biztosítási szabályozó bizottság, a China Insurance Regulatory Commission adataiból.