Romániában terjeszkedik az Aegon
2013.01.30
A hollandiai székhelyû biztosító közép-kelet-európai jelenlétének megerõsítése érdekében úgy döntött, hogy megvásárolja az Eureko biztosító életbiztosítási és nyugdíj üzletét Romániában.

A pénzügyi megállapodás feltételei nem nyilvánosak, az ügylet valószínûleg 2013 második felében teljesül, a hatósági jóváhagyás kézhezvételét követõen.

Kepecs Gábor, az Aegon regionális igazgatója szerint az Eureko romániai életbiztosítási és nyugdíjpénztári portfoliójának átvétele jelentõsen erõsíteni fogja az Aegon pozícióját, továbbá képessé teszi a céget arra, hogy hosszú távú pénzügyi megoldásokat kínáljon a növekvõ ügyfélkör számára.

Az akvizíció lezárását követõen a megszerzett román életbiztosítási és nyugdíjpénztári portfolió összevonásra kerül az Aegon Románia portfoliójával. Az integrált egységnek közel 650 ezer nyugdíjpénztári tagja lesz, míg az életbiztosítási állomány az ország tíz legnagyobbja közé emeli a romániai Aegon portfolióját.

A holland biztosító 2007 óta mûködik Romániában, de Lengyelországban, a Cseh Köztársaságban, Szlovákiában, hazánkban és Törökországban is tevékenykedik, nemrég pedig belépett az ukrán piacra is, miután felvásárolt egy életbiztosítót az országban.

Életbiztosítóként, nyugdíj- és vagyonkezelõ társaságként az Aegon közel 47 millió ügyfelet szolgál ki több mint húsz országban Amerikában, Európában és Ázsiában.