Este ismét havazás jön
2013.02.11
Napközben csak északkeleten szállingózik a hó, kedden ónos esõre vált át a havazás a Dunántúlon. Délutánra -2, +3 fokig melegszik a levegõ, este 0, -5 fok között alakul a hõmérséklet.

Napközben átmenetileg mindenütt kisüt a nap, az északkeleti országrész kivételével. Ott a nap elsõ felében helyenként még hószállingózás, gyenge havazás lehet, de maximum 2 centiméter friss hóra kell számítani.

Többfelé megélénkül a keleti, északkeleti szél, az Észak-Dunántúlon olykor megerõsödik. A szél ott hóátfúvásokat okozhat, ezért Fejér, Gyõr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas és Veszprém megyére elsõ szintû (sárga) figyelmeztetõ elõrejelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Délutántól ismét erõsen beborul az ég nyugat, délnyugat felõl.

A hajnalban mért -11, -2 Celsius-fokos fagyok után kora délutánra -2, +3 fokig melegszik a levegõ. A hõmérséklet este 0, -5 fok között. Késõ estétõl nyugaton ismét havazás kezdõdik.
Fokozatosan észak felé helyezõdik az a légörvény, ami havazást hozott a Kárpát-medencébe, így átmenetileg szárazabb levegõ áramlik Magyarország fölé. Estig a hidegfrontokkal járó tünetek megjelenésére kell számítani. Az erre érzékenyeknél fejfájás, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. Erõsödhetnek az ízületi fájdalmak, a görcsökkel járó betegségek esetén fokozódhat a görcshajlam.