Tragikusan alulbiztosítottak a kis- és középvállalkozások Magyarországon
2011.07.15
Tragikusan alulbiztosítottak a kis- és közepesvállalkozások Magyarországon - mondta a Magyar Biztosítók Szövetségének elnöke. Kisbenedek Péter az InfoRádió Aréna címû mûsorában.

A kis- és közepesvállalkozások esetében tragikus a helyzet, ebben a szektorban a szakmai felelõsségbiztosításokon spórol mindenki - fogalmazott az InfoRádió Aréna címû mûsorában az Allianz Biztosító Zrt. elnök-vezérigazgatója, aki egyben a Magyar Biztosítók Szövetségének elnöke is. Kisbenedek Péter

Ennek a piacnak az igazi potenciáját a gondolkodásmódban való fejlõdés jelenti, és ez igaz az életbiztosításokra és a nyugdíjra is - véli a szakember, aki a kötelezõ gépjármû-felelõsségbiztosításról szólva elmondta: jelentõsen csökkentek azok díjai, bár a balesetek (és így a károk) is csökkentek, mert az objektív felelõsség bevezetésével javult a közlekedési morál.

A kevesebb baleset oka lehet az is, hogy a gazdasági válság hatására tavaly tíz százalékkal csökkent az üzemanyag-fogyasztás, vagyis kevesebbet autóznak az emberek - emelte ki Kisbenedek Péter, aki hozzáfûzte: a biztosítók versenyeznek egymással, és ez leszorítja az árakat.

A csalások kiszûrése a biztosító feladata. Oda kell figyelnie, kinek ad kárfelvételi jogot, hogyan ellenõrzi az autók helyrehozatalát, a számla tartalmát - hangsúlyozta az elnök, aki kiemelte: ha kell, a biztosító szúrópróbaszerûen szétszedet újra autót.