A Groupama összegyûjtötte a nõkre leselkedõ veszélyeket
2013.03.08
A nemzetközi nõnap alkalmából hasznos tanácsokkal szeretné ellátni a hölgyeket a Groupama Garancia Biztosító, ezért szakértõivel összegyûjtötte azokat a baleseteket és háztartási veszélyforrásokat, melyekre érdemes kifejezetten odafigyelniük.

A Groupama Garancia Biztosító, szakértõinek segítségével, a káresetek elemzése alapján megállapította, hogy nemcsak a baleset típusa, hanem a baleset helyszíne alapján is jól tipizálhatók a véletlen balesetek.

A számok és a szakértõi vélemények is alátámasztják, hogy míg a férfiak általában többször barkácsolnak a garázsban, fúrnak-faragnak a lakásban, a hölgyeket jellemzõen több baleset éri a fürdõszobában, illetve a konyhában. – mondta Dr. Pálvölgyi Zsuzsanna, a Groupama Garancia Biztosító Speciális Ügyek Osztályának vezetõje, akinek segítségével összegyûjtötték azokat a példákat, amelyekre fokozottan érdemes a hölgyeknek odafigyelniük.

1. Konyhai balesetek - fõzés

Való igaz, hogy a férfiak egyre több szerepet vállalnak a háztartásban, általánosságban elmondható, hogy a nõk több idõt töltenek a konyhában, így sokkal több baleset is éri õket fõzés közben. A biztosító társaság szakértõje szerint az egyik leggyakoribb konyhai baleset a tûzkárokhoz kapcsolódik.
„Az egyik leggyakrabban elõforduló hiba, hogy az elfoglalt háziasszonyok fõzés közben ott felejtik a tûzhelyen az olajat a serpenyõben és az ebbõl keletkezõ tûz elõször felgyújtja a szagelszívót, majd a konyhabútort.”- mondta a szakértõ.

Tipp a védelemre: Fogadjuk el, hogy nem lehetünk ugyanabban az idõben több helyen. Ha fõzünk, soha ne hagyjuk õrizetlenül a konyhát, mert akár életveszélyes is lehet az okozott kár!


Vigyázz a reggeli kávéfõzéssel!


Sokaknak egy jó kávéval indul a nap. Tartsuk szem elõtt, hogy a második legveszélyesebb konyhában végzett tevékenység a kávéfõzés. A kávéfõzõ robbanása nagyon kockázatos és sajnos nagyon gyakran elõfordul!

Tipp a védelemre: Szerencsére a modern kávéfõzõk kialakítása egyre biztonságosabb, azonban arra is fontos odafigyelni, hogy a kávéfõzõt mindig alaposan tisztítsuk ki használat után, mert az eltömõdött szelepekben túlnyomás keletkezhet, amely a készülék felrobbanásához is vezethet.

2. Rablás

A Groupama Garancia Biztosító lakásbiztosításhoz tartozó kiegészítõ szolgáltatása alapján igen sok bejelentés érkezik rablással kapcsolatban. A beérkezett kárbejelentések arányát tekintve elmondható, hogy több esetben érintettek a nõk az utcai rablások során, mint a férfiak. A legnépszerûbb nõi értéktárgyak: a táska és a látható ékszerek.

Tipp a védelemre: Mivel sajnos egyre trükkösebb rablási megoldásokkal találkozhatunk a tömött közlekedési jármûveken, a zsúfolt bevásárlóközpontokban, mindig ügyeljünk arra, hogy értékeinket biztonságban tudjuk és a táskánk be legyen zárva.

3. Autós károk

A biztosítótársaság tapasztalatai alapján az autós balesetekben nincs kifejezetten különbség a férfiak és a nõk között. Ha pedig csak a hölgyek által tett kárbejelentéseket vizsgáljuk, megállapítható, hogy a parkolás közben elszenvedett anyagi kár a leggyakoribb.

Tipp: Ha úgy érezzük, hogy nem vagyunk biztosak abban, hogy beférünk a parkolóhelyre, ne kísérletezzünk, inkább keressünk egy másikat. Akkor se próbálkozzunk, ha nagyon sietünk, mert sokkal több idõbe és energiába kerül, ha tévesen mérjük fel autónk méretét, mint az, ha ugyanennyi idõ alatt keresünk egy megfelelõ parkolóhelyet.