Jelentõsen felülteljesítette a piacot a Signal
2013.03.12
A SIGNAL Biztosító Zrt. a folytatódó válság és a biztosítási piacon tapasztalható recesszió ellenére növekedéssel zárta a 2012-es évet. Díjbevételünk 13,873 milliárd forintot ért el, amely a jelentõs piaci visszaesés ellenére 6,3 százalékos növekedés az elõzõ évihez képest. A SIGNAL - együttmûködésben a Transparency International korrupcióellenes szervezettel - csatlakozott az etikus vállalatok köréhez. Idei évben pedig arany fokozatú támogatóként részt vesz Magyarország Átfogó Egészségvédelmi Szûrõprogramjában.

A SIGNAL Biztosító 6,3 százalékos növekedéssel zárta a tavalyi évet, amely a piac 6,5 százalékos zsugorodásához képest 12,8 százalékpontnyi felülteljesítést jelent. Társaságunk minden jelentõs részpiacon komoly bevétel növekedést ért el. Innovatív termékekkel jelentünk meg a piacon, megújítottuk alkuszi, üzletkötõi kapcsolatainkat, erõsítettük együttmûködésünket a takarékszövetkezetekkel – jelentette be dr. Kálózdi Tamás, elnök-vezérigazgató a sajtótájékoztatón.

Klasszikus élet- és balesetbiztosítási ágban kiemelkedõ növekedést sikerült elérni. Klasszikus életbiztosításban több mint 41 százalékkal, balesetbiztosításban pedig kiugró 172 százalékkal nõtt az új szerzés díjbevétele 2011-hez képest. Lakásbiztosításban a piaci 2,2 százalékos növekedéshez képest több mint 10 százalékkal emelkedtünk. A casco üzletágban az általános visszaesés ellenére a SIGNAL több mint 70 százalékkal ért el több díjbevételt, mint egy évvel korábban.

A stratégiánknak megfelelõen kiemelt figyelmet fordítunk a kis- és középvállalkozások biztosítására. E tekintetben is sikeresek voltak üzletkötõink, 5,5 százalékkal nõtt az új szerzésünk, állományunk pedig 4 százalékkal növekedett – hangsúlyozta az elnök-vezérigazgató.

Összességében elmondható, hogy a SIGNAL 2012-ben teljesítette terveit és a várakozáson felül továbbnövekedett. Ez elsõsorban a megújított termékportfóliónak, a nagyobb és hatékonyabb üzletkötõi hálózatnak, valamint a stratégiai partnerekkel való szorosabb együttmûködésnek volt köszönhetõ. Mindez bizonyítja azt is, hogy a válság ellenére innovatív biztosítási termékekkel eredmény érhetõ el még szûkülõ piacon is. A fizetõképes lakossági és vállalkozói kör recesszióban is áldoz értékei védelmére.

Idén további növekedésre számít a SIGNAL. Kiemelt figyelmet fordítunk a kis- és középvállalati biztosítási állományunk növekedésére, valamint az egészségbiztosítási területen meglévõ üzleti lehetõségeinkre. Emellett idén jelentõs erõket fordítunk társadalmi felelõsségvállalásunk növelésére és cégünk transzparens, etikus vállalti mûködésére.

A SIGNAL az etikus vállalatok között

A SIGNAL Biztosító Zrt. a magyar biztosítók közül elsõként csatlakozott a Transparency International Magyarország Vállalati Támogató Fórumához. Ennek olyan cégek a tagjai, amelyek törekszenek az etikus, transzparens és elszámoltatható mûködésre, és ezúton kívánnak követendõ példaként szolgálni a többi üzleti szereplõ számára. A megállapodást Alexa Noémi, a Transparency International magyar elnöke és Kálózdi Tamás, a SIGNAL Biztosító Zrt. elnök-vezérigazgatója írta alá.

A SIGNAL Biztosító hosszú távon kíván együttmûködni a nemzetközi korrupcióellenes szervezet, a Transparency International magyar egységével. Anyacégünk a német SIGNAL  IDUNA vállalati kultúrájában alapvetõ fontosságú az átláthatóság, az etikus magatartás, a tisztességes vállalati mûködés, melyet magunkra nézve is követendõnek tartunk.

A megállapodás aláírásával a SIGNAL nyilvánosan is vállalta, hogy elkötelezett a korrupciómentes, felelõs, elszámoltatható cégmûködés mellett.

A SIGNAL az egészségvédelemért

A SIGNAL idén második alkalommal vesz rész Magyarország átfogó egészségvédelmi szûrõprogramjában. Arany fokozatú kiemelt támogatóként hozzájárulunk ahhoz, hogy a program modern mûszerekkel felszerelt kamionja minél több ember számára tegye lehetõvé az átfogó egészségügyi szûrést. Társaságunk ugyanis a felelõsségteljes és egészséges életmód elkötelezett támogatója. 2010 óta 528 helyszínen több mint másfél millió vizsgálatot végzett el és közel 133 ezer látogatót fogadott a kamion. A szûréseken tavaly több mint 700 egészségügyi dolgozó segítségével vizsgálták a lakosságot a szív és érrendszeri megbetegedés, a szívinfarktus, a magas vérnyomás, a cukorbetegség, a magas koleszterin, a légúti megbetegedések, az asztma és allergia, a dohányzás, és nem utolsó sorban az elhízás tekintetében.
Bízunk benne, hogy a 2013-ban új vizsgálati eszközökkel bõvült mobil szûrõállomás ebben az évben is sok százezer ember számára nyitja meg a lehetõséget, hogy jobban odafigyelhessen saját és családja egészségére.