Gyors és egyszerûsített kárrendezési eljárás az Aegon-nál
2013.03.21
Az elmúlt hétvége rendkívüli idõjárása nemcsak a közlekedésben résztvevõket érintette súlyosan, de jelentõs károkat okozott ingatlanokban és ingóságokban is. A rendkívüli körülményekre való tekintettel az AEGON Magyarország gyors és egyszerûsített kárrendezési eljárást folytat, valamint a szerzõdéses kötelezettségein túlmenõen a lakásbiztosítással rendelkezõ ügyfeleinek több olyan kárt is megtérít, amelyre nem terjed ki a szabályzat.

Ilyen kár például a porhó okozta épületkár. A rendkívüli idõjárási helyzetre tekintettel az AEGON a tetõ állapotának figyelembe vételével, közrehatás vizsgálatával megtéríti a porhó által okozott épületkárokat.

Sok településen a több napig tartó áramkimaradás miatt a fagyasztók leálltak, a bennük tárolt élelmiszerek megromlottak. A biztosítottság mértékéig a fagyasztott élelmiszerek megromlásából eredõ károkat is megtérítjük. A kárrendezést ebben az esetben ráadásul egyszerûsített eljárással könnyítjük meg, a rendkívüli körülményekre tekintettel ugyanis eltekintünk az elektromos szolgáltatói igazolás bemutatásától.

Mivel az orkán erejû szél különbözõ tárgyakat ragadott magával, és ezek az épületnek ütközve kárt okoztak, az ügyfeleink javára a szabályzattól eltérve, megtérítjük az ügyfelek saját udvaráról elsodort tárgyak által a saját épületben okozott károkat is.

A hétvégi idõjárás által okozott kár az Aegon Magyarország ügyfelei tekintetében eléri a 600 milliós nagyságrendet, a teljes lakosságot (tehát nem csak az AEGON ügyfeleit) tekintve pedig akár meg is haladhatja a 2 milliárd Ft-ot.

Az AEGON Magyarország ügyfélszolgálata és kárszakértõi most is mindent megtesznek azért, hogy ebben a rendkívüli helyzetben a lakásbiztosítással rendelkezõ ügyfeleink gyors és a megszokott magas színvonalú kárrendezési szolgáltatást kapják.