Macedóniában terjeszkedik az Union anyja
2013.04.09
A magyarországi Union és Erste biztosító osztrák anyavállalata, a Vienna Insurance Group lesz az elsõszámú biztosító a macedón piacon a QBE Makedonija többségi részesedésének felvásárlását követõen.

A VIG 92,9%-os szavazati joggal rendelkezik a macedón társaságban, a fennmaradó részvények közkézhányadot képeznek. A VIG egyébként már 2007 óta jelen van a macedón piacon Winner és Winner Life leányvállalatain keresztül.

Amint arról korábban a Biztosítási Szemle is beszámolt, a VIG tavaly szeptemberben kötött megállapodást a QBE Makedonija 65 százalékos tulajdonhányadának megvásárlásáról. A tranzakciót követõen a VIG 20 százalékra növeli piaci részesedését Macedóniában, s ezzel piacvezetõvé válik.

A QBE Makedonija széles termékportfólióval rendelkezik, különös tekintettel a gépjármû- és balesetbiztosítási szegmensre, továbbá erõs, országos értékesítési hálózattal rendelkezik. A társaság tavaly 11,2 millió eurós díjbevétellel a harmadik legnagyobb szereplõ volt a macedón piacon. A QBE jelenleg több mint 200 fõt foglalkoztak 19 fiókjában.