Hajnali földrengés: az Aegonhoz nem érkezett komolyabb kárbejelentés
2013.04.23
Az AEGON Magyarország megkezdte a ma hajnali földrengés okozta károk felmérését, és kárszakértõket csoportosított át az érintett településekre. Az elsõ helyszíni szemlék alapján a földrengés nem okozott jelentõs károkat.

2013. április 23-án hajnalban a Richter skála szerinti 4,7-es erõsségû földrengést tapasztaltak Magyarország több településén. A földrengés sekély mélységben pattant ki, és elsõsorban Erdõtelek, Tenk és Heves településeken okozott károkat, de érzékelhetõ volt az ország más területein is. Kedd délig 180 db kárbejelentés érkezett a lakáspiac vezetõ társaságához, az ügyfelek által becsült kárösszeg 25 mFt. A legtöbb bejelentés Heves, Átány, Tenk és Erdõtelek településekrõl érkezett.

Az AEGON Magyarország Biztosító megkezdte a földrengéskárok felmérését, és a kárfelmérések gyorsítása érdekében kárszakértõket csoportosított át az érintett településekre.

Az elsõ szemlék alapján elsõsorban a tetõfedések sérülése, cserepek elmozdulása, vakolat lehullás és repedés, illetve kémények ledõlése a jellemzõ káresemények. Jelentõs károkról illetve személyi sérülésrõl nem érkezett bejelentés az AEGON Magyarországhoz.