Folyamatosan növekszik az Aegon direkt biztosítójának díjbevétele
2013.04.25
Az Aegon Magyarország Zrt. kizárólagos tulajdonában lévõ Aegondirekt.hu Zrt. tavaly 20 százalékos növekedéssel, 260 millió forint díjbevételt ért el - közölte a biztosítótársaság az MTI-vel.

A tavalyi szerzõdésszám megközelítette a 17 ezret, ennek harmada volt a lakásbiztosítás. Az õszi kötelezõ gépjármû felelõsségbiztosítási (kgfb) kampányban 3 ezer szerzõdést kötöttek, míg az utasbiztosítások száma 4800 volt. A mini vagyonbiztosításból - kerékpár, sífelszerelés, kisállat stb. - volt még jelentõsebb számú szerzõdés, 1200 darab. Marosvölgyi Péter, az Aegondirekt.hu vezérigazgatója az Aegon gépjármû-tulajdonosok körében végzett online felmérésének eredményeit ismertette a biztosító szerdai sajtótájékoztatóján.

A kutatás megmutatta, hogy minél idõsebb egy autó, annál kevésbé kötnek rá cascót, így a 8 évesnél idõsebb autóknál alig 10 százalékos ez az arány, míg a teljes - 4 milliós - állomány 20 százalékának van ilyen biztosítása. A saját hibából bekövetkezõ károkra fedezetet nyújtó casco biztosítás is olyan termék, amely jól értékesíthetõ direkt módon, azaz interneten vagy ritkábban telefonon. Ennek ellenére az Aegondirekt.hu tavaly csak 280 darabot tudott eladni belõle. A felmérés szerint a gépkocsi-tulajdonosok 64 százaléka attól fél, hogy neki kárt okoznak, míg 8 százalék tart attól, hogy õ okoz másnak balesetet, és a saját kocsiját utána magának kell kijavíttatnia. A kocsi ellopásától 9 százalékuk tartott.