Közel negyedével nõtt az Allianz negyedéves nyeresége
2013.05.09
Európa legnagyobb biztosítója, az Allianz bejelentése szerint elsõ negyedéves nyeresége 24%-kal emelkedett, miután az összes üzletág jobb eredményeket tudott elérni, és az ágazatot nem sújtották jelentõsebb természeti katasztrófák.

A társaság nettó bevétele megközelítette az 1,7 milliárd eurót, szemben az elõzõ év hasonló idõszakának 1,37 milliárd eurójával – közölte a müncheni székhelyû társaság honlapján. Az üzleti eredmény a tavalyi elsõ negyedéves 2,33 milliárdról idén 2,8 milliárdra nõtt, amely meghaladja a Bloomberg öt elemzõje elõrejelzésének átlagát, a 2,4 milliárd eurót.

Az Allianz márciusban azt mondta, hogy az alacsony kamatok és a bizonytalan gazdasági kilátások 2013-ra is rányomják bélyegüket, kedden azonban így is azt jelezte, hogy a társaság várhatóan teljesíteni fogja a 2013-ra kitûzött 8,7-9,7 milliárd eurós profitcélt.

A társaság vezérigazgatója, Michael Diekmann közleményben azt mondta, hogy minden üzleti szegmensben javultak eredményeik, így jó nyomon haladnak az éves eredménycélok elérésében.

A cég részvényenként 4,5 eurós osztalékot javasol a tavalyi profiteredmények után, amely csaknem duplájára, 5,49 milliárd euróra nõtt.