Dinamikus növekedésben a SIGNAL
2013.05.23
A biztosítási díjbevételek 2013 elsõ negyedéves örvendetes növekedése mellett, a piacot jócskán meghaladva teljesítette az elsõ negyedévet a SIGNAL Biztosító Zrt. Ezzel történetének eddigi legjobb idõszakát zárta. A biztosítók összességében 1,3 százalékos díjbevétel emelkedést értek el ebben az idõszakban, a SIGNAL ugyanezen idõ alatt 35,1 százalékkal növekedett. Ezzel a SIGNAL a kompozit biztosítók között a legjobban teljesített.

A SIGNAL Biztosító történetének eddigi legjobb negyedévét zárta. Összességében 35,1 százalékos növekedést ért el. Ez alapvetõen három összetevõnek köszönhetõ – hangsúlyozta Kálózdi Tamás elnök-vezérigazgató. Érezhetõen nõ az érdeklõdés mind a lakossági mind a mikro-kisvállalkozói körben a biztosítás hagyományos területéhez tartozó vagyon-, felelõsség- és baleset-biztosítások iránt.

A csökkenõ kamatkörnyezet miatt szintén élénkülõ keresletet tapasztalunk az egyszeri és folyamatos díjas befektetési és nyugdíj termékeink iránt. Az eredményhez az is hozzájárult, hogy beértek cégünknél a korábban végrehajtott szerkezeti és személyi változások.

Míg az életbiztosítási piac összességében 6,6 százalékkal növekedett, addig a SIGNAL az elsõ negyedévben 44,2 százalékkal növelte életbiztosításból származó bevételeit. Ez a piacon a legdinamikusabb növekedés, amelyet elsõsorban a klasszikus, egyszeri díjas biztosításokból értünk el – hangsúlyozta Kálózdi Tamás.

A nem-életbiztosítások díjbevétele az összpiacot tekintve 0,1 százalékkal csökkent. A SIGNAL ugyanakkor 27,7 százalékkal nõtt, a gépjármû biztosítások díjbevétele pedig 17,3 százalékkal növekedett. A Casco biztosítások díjbevétele 74,9 százalékos emelkedést mutat a piacon tapasztalható 12,4 százalékos csökkenéshez képest.

Mindez azt bizonyítja, hogy megfelelõ színvonalú szolgáltatással, az ügyfélközpontú kiszolgálással zsugorodó piacon is lehet növekedést elérni – indokolta Kálózdi Tamás az eredményeket