Lengyelek felé kacsintgat a Vienna Insurance
2011.07.21
A lengyel versenytárs, a Warta vagyonbiztosítási eszközei iránt érdeklõdik a Vienna Insurance Group, melyre akár már idén ajánlatot tehetnek – közölte a cég ügyvezetõje a Reurtesszel.

A belga KBC csoport a hónap elején már jelezte, hogy lengyel érdekeltségeinek – köztük a Kredyt Bank és a Warta - és azok leányvallalalatainak értékesítésébõl, illetve bizonyos ABS és CDO eszközök eladásából, kifuttatásából szeretne forrást biztosítani a belga hatóságoktól kapott támogatás visszafizetésére és stratégiai terveinek megvalósítására.

„Egyelõre még nem írtak ki semmilyen tendert, de ha ez megtörténik, alaposan át fogjuk nézni a dokumentációt” – közölte a VIG vezérigazgatója, Guenter Geyer az osztrák Wirtschaftsblatt napilapnak. Erre várhatón szeptemberben, vagy októberben kerülhet sor – közölte a vezetõ, hozzátéve: a Warta életbiztosítási ágával kapcsolatban fenntartásai vannak az osztrák vállalatnak.

„Tudnunk kell, hogy a Warta egy csomagban akarja-e értékesíteni élet- és vagyonbiztosítási divízióját, vagy külön is sor kerülhet az adásvételre. Utóbbi esetében mi csak a vagyon üzletágra lennénk kíváncsiak” – fogalmazott Geyer. A vezérigazgató hozzátette, hogy a VIG Boszniában is eszközvásárlásokat tervez.

A VIG az idei évre 10 százalékos profitnövekedést tûzött ki célul, melyben nagy szerepet szánnak a romániai üzletágnak. Számításaik szerint Románia idén még enyhe negatív számokat produkál majd, azonban 2012-tõl erõs növekedés várható majd.