Generali: komoly károkra kell felkészülni a számítások szerint
2013.06.05
A jelenlegi információk alapján kifejezetten súlyos helyzetre és a hatékony védekezés ellenére is komoly károkra kell felkészülni a számítások szerint a hét második felében tetõzõ árvízi helyzet miatt Magyarországon is. A Generali Biztosító ennek megfelelõen megerõsített kárszakértõi gárdával és ügyfélszolgálattal felkészült az árvízkárok gyors rendezésére.

A szakértõk szerint jelenleg a legveszélyeztetettebb térségek Gyõr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Pest megye. Ezen területekre a Biztosító már át is csoportosította kárszakértõit annak érdekében, hogy az esetleges károk felmérése a lehetõ leggyorsabban haladjon. A Generali továbbá megerõsített Call Centert és ügyfélszolgálatokat fog üzemeltetni a következõ napokban annak érdekében, hogy minden káresetet a lehetõ leggyorsabban fel lehessen mérni.

A Biztosító munkatársai az egész ország területérõl a 06-40-200-250-es számon várják munkanapokon reggel 8:00 és este 20:00 között a bejelentéseket, míg online a nap 24 órájában megtehetõ a kárbejelentés a www.generali.hu/karbejelentes oldalon. A személyes kiszolgálás érdekében az ország 41 pontján található ügyfélszolgálati pontokat kereshetik fel a károsultak, melyekrõl további információkat a www.generali.hu/kapcsolatfelvetel oldalon találhatnak.

A várható károk mértékérõl még nyilvánvalóan nem lehet becslésekbe bocsátkozni, a szakemberek azonban kevesebb káresetre számítanak, mint a 2010-ben a Tisza vízgyûjtõ területén bekövetkezett árvizek esetében, hiszen ott kevésbé szabályozott folyókról volt szó. Összehasonlításképpen, a 2010-es tiszai árvízkor 2,4 mrd Ft kártérítést fizetett ki összesen 2371 árvízkárra a Biztosító. Hasznos információ lehet még a az árvízkárokban érintetteknek, hogy a Generali lakásbiztosításainál minden esetben az alapkockázatok között szerepel az árvízkár is.