Tarjta magát kitûzött céljához a Swiss Re
2013.06.24
A Swiss Re viszontbiztosító azt állítja, képes lesz tartani magát a 2011-2015-ös pénzügyi céljaihoz, továbbá az osztalék növelésére kíván fókuszálni, eszközallokációját tekintve pedig az államkötvényektõl a vállalati kötvények felé igyekszik elmozdulni.

A német Munich Re viszontbiztosítóval versengõ társaság a hétfõi befektetõi nap elõtt még azt nyilatkozta, hogy a csoport sajáttõke arányos nyerségén (ROE) kíván javítani azáltal, hogy 2016-ig több mint 4 milliárd dollárral kívánja csökkenteni a tõkeáttételét.

A Swiss Re egyik leányvállalata ajánlatott tett a senior kötvényállomány három részletben történõ visszavásárolására. Továbbra is igyekszik a társaság eszközállományát államkötvények helyett magas besorolású vállalati kötvényekben tartani – közölte a viszontbiztosító.

A társaság erõs tõkehelyzete lehetõvé teszi a jövedelmezõ üzleti növekedési lehetõségek kihasználását, valamint a rendszeres, növekvõ osztalék kifizetését – közölte a társaság pénzügyi vezetõje, George Quinn.

A csoport az élet- és egészségbiztosítási üzletág jövedelmezõségét is növelni szeretné, mivel a rövid távú menedzsment döntések mintegy 500 millió dollárral fogják várhatóan csökkenteni a 2014-es US GAAP szerinti adózás elõtti eredményt.

2011 óta a viszontbiztosítók – így a Hannover Re, a Munich Re és a Swiss Re – részvényei folyamatosan emelkednek, mivel a igen jelentõs természeti katasztrófák – beleértve a japán földrengést, szökõárt, illetve a thaiföldi árvizet – lehetõvé tették a tarifaemelést a vagyon- és balesetbiztosítási vonalakon.

A Swiss Re hétfõn azt közölte, hogy 2015-ig mintegy 250-300 millió dolláros költségmegtakarítást remél, amely összeget a vonzó pénzügyi megtérülést ígérõ területekre kíván újra befektetni.

A svájci viszontbiztosító korábban 21 százalékos növekedésrõl számolt be az elsõ negyedévre vonatkozóan, mely elsõsorban a díjbevétel növekedésnek, az alacsony katasztrófa károknak volt köszönhetõ.