Az ING visszalépõ tagjai átlagosan 132 885 forintra számíthatnak
2011.07.25
Az ING Nyugdíjpénztárából összesen 503 073-an döntöttek úgy, hogy visszalépnek az állami nyugdíjrendszerbe. Közülük 399 546-an végig az ING Nyugdíjpénztárnál voltak tagok, míg 103 527-en más pénztáraktól átlépve csatlakoztak az ING Nyugdíjpénztárhoz. A visszalépõ tagságból összesen 412 820-an, azaz a teljes tagság 82%-a kap reálhozamot.

Visszalépõ tagjai számára az ING 49 milliárd forintnyi reálhozamot és 5,6 milliárd forint tagdíj-kiegészítést fizet ki július 26-val kezdõdõen.

A visszalépõ tagok az ING esetén átlagosan 132 885 forint reálhozamot kapnak.

Az ING Nyugdíjpénztár magán ágazatánál a tõkére vetített reálhozam átlagos értéke 14,1% volt azon tagok esetében, akik végig az ING Nyugdíjpénztárnál gyûjtötték megtakarításaikat, míg 12% volt a más pénztáraktól átlépõknél.

Mivel a pénztár esetében több mint 400 ezer tagról van szó, az ING két ütemben intézi a kifizetéseket. Július 26-ával kezdõdõen az elsõ ütem, mintegy 42 milliárd forint kiutalása kezdõdik meg és a teljes folyamat várhatóan augusztus 15-ig lezárul.

Az ING Biztosító július 1-vel olyan új eszközöket vezetett be, amelyek – az ING Nyugdíjpénztár önkéntes nyugdíjpénztári ágazata, mint természetes öngondoskodási lehetõség mellett – segíthetik azon visszalépõket, akik továbbra is szeretnének aktívan gondoskodni idõskori jólétükrõl: Az ING Biztosító három új eszközalapot indított, melyek döntõen a nyugdíjpénztári befektetési portfólióknak megfelelõ befektetési lehetõségeket tesznek elérhetõvé a biztosítónál. E hiánypótló megoldások a biztosító bármely forint alapú termékéhez választhatók, és a nyugdíjpénztári portfóliókhoz hasonlóan különbözõ idõtávhoz különbözõ kockázatú befektetési csomagokat társítanak. Mindhárom eszközalap aktívan menedzselt, ami azt jelenti, hogy az ING Vagyonkezelõ szakemberei folyamatos elemzések alapján döntenek a befektetések összetételének alakításáról, így a portfóliók úgy „reagálnak” azonnal a piaci eseményekre, hogy az ügyfelek részérõl ez külön odafigyelést nem igényel.