A teljes biztosítási iparág megmozdul a pénzügyi tudatosságért
2019.11.14

A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) Biztos Tudás Futás néven szervezett 76 fős csapatot a K&H Mozdulj Maraton és félmaraton rendezvényre, A csapatot alkotó, a biztosítási piac különböző szegmenseiből érkező résztvevők közös célja, hogy a megmozdulással felhívják a figyelmet a pénzügyi tudatosság, a biztosítási kultúra fejlesztésének fontosságára.

A Biztos Tudás Futás csapat tagjai között megtalálhatók a szakmai szövetségek (MABISZ, FBAMSZ, MABIASZ), biztosítótársaságok, biztosításközvetítő cégek és az iparágat támogató szakértők munkatársai egyaránt – tájékoztat dr. Exner Veronika, a FBAMSZ főtitkára. – Ezzel a rendezvényen valóban a teljes biztosítási iparág tart megmozdulást a társadalmi felelősségvállalás jegyében.

A Biztos Tudás Futás Csapat közös csapatpólót viselő résztvevői arra kívánják felhívni a figyelmet, hogy a tudatos fogyasztói döntések mekkora jelentőséggel bírnak a biztosítási kérdésekben. Ezért közös érdeknek feladatnak tekintik a biztosítási kultúra fejlesztését, függetlenül attól, hogy a biztosítási iparág mely szegmensét képviselik. A siófoki futóverseny csupán egy a számos olyan megmozdulás közül, melynek során az általuk képviselt cégek, szövetségek mind felnőtt, mind iskolás korú gyermekek számára fejlesztett edukációs eszközzel és programmal támogatják a pénzügyi  tudatosság fejlesztését.

A rendezvényen induló 76 csapattag 7, 14, illetve 21 kilométeres távon mérkőzik meg a versenyen induló többi résztvevővel.