Ingyenes vizsgálatok a Generali szûrõbuszán
2013.07.16
Ingyenes vércukor-, koleszterin- és testzsír mérésen, valamint szemészeti és bõrgyógyászati szûrõvizsgálatokon vehetnek részt a fiatalok, és akár együtt is edzhetnek Erdei Zsolttal a héten a III. HEGYEM táborban. A Generali a Biztonságért Alapítvány kiemelt figyelmet fordít a gyermekek és fiatalok egészségmegõrzésére és az egészséges életmódra nevelésére, így a nyár folyamán több ifjúsági rendezvényre is ellátogat speciális egészségügyi szûrõbuszával: a HEGYEM tábor után a héten a debreceni Campus Olimpián, a hónap végén pedig a Váci Vigadalomban, majd augusztusban a pécsi Szamárfül Fesztiválon várják az érdeklõdõket a szûrõbuszon dolgozó orvosok.

A Generali a Biztonságért Alapítvány tavaly indította Egészségügyi Szûrõprogramját, és azzal egyidõben speciális egészségügyi szûrõbuszát is, annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet az egészséges életmód és a betegségek megelõzésének fontosságára. A program során összesen több mint 2600 vizsgálatot végeztek el a szakemberek, és súlyos egészségügyi problémákra hívták fel a figyelmet, valamint több komoly betegséget is kiszûrtek. 2013-ban az Alapítvány egészségprogramjával kiemelten a fiatalok felé fordul, hiszen ebben a korosztályban különösen fontos az egészséges életmódra nevelés. A szûrõbusz idén már ellátogatott az Alapítvány által támogatott miskolci, komáromi és mátészalkai gyermekotthonokba, ahol több mint 1000 gyermeket vizsgáltak meg, valamint a Szûrõprogram keretében a Városliget Gyermeknapon is mintegy 1340 szûrõvizsgálatot végeztek el. A Generali a héten a III. HEGYEM táborban és a Campus Olimpián várja majd a fiatalokat, míg a nyár hátralévõ részében a Váci Vigadalomba és a pécsi Szamárfül Fesztiválra látogat a szûrõbusszal.

Az egészséges életmódban nagy szerepet tölt be a sport, az Alapítvány ezért különbözõ sportesemények felkarolásával is törekszik e céljának elõmozdítására. Az Erdei Zsolt Sportegyesülettel együttmûködve részt vesz több, az egyesület nevével fémjelzett eseményen is. A HEGYEM tábor – melynek Erdei Zsolt a nagykövete – nehéz helyzetben lévõ gyermekeket motivál a sportra, többek között azzal, hogy együtt is edzhetnek a világbajnok bokszolóval. A Generali a Biztonságért Alapítvány szûrõbusza július 16-án, 10.00 és 16.00 óra között várja a majd a tábor résztvevõit ingyenes szûrõvizsgálatra. 

A tábor után a debreceni Campus Olimpiára látogat majd az Alapítvány, melyet szintén kiemelten támogat, a strandröplabda-verseny névadója. A szûrõbusz a kétnapos rendezvény második napján, július 18-án látogatható majd a debreceni Nagyerdei Kultúrpark (Állatkert és Vidámpark, Ady Endre út) elõtti sétányon, itt ingyenes bõrgyógyászati, szemészeti vizsgálatot, háziorvosi tanácsadást, vércukor- és koleszterinmérést, valamint vérnyomás- és BMI-mérést lehet kérni. 

A Generali Szûrõbusz nyári állomásai:

  • III. HEGYEM Tábor, Salgóbánya, július 15-19.
  • Campus Olimpia, Debrecen, július 17-18.
  • Váci Vigadalom, Vác, július 27-28.
  • Szamárfül Fesztivál, Pécs, augusztus 25-26.