Vártnál jobb eredményt produkált a Hannover Re
2013.08.07
A Hannover Re második negyedéves nettó nyeresége a vártnál jobban, 30%-kal emelkedett, amely elsõsorban a gépjármû- és lakás viszontbiztosítások erõs teljesítményének köszönhetõ.

A világ harmadik legnagyobb viszontbiztosítójának negyedéves nettó nyeresége az egy évvel korábbi 144 millió euróról, idén 186 millió euróra nõtt, amely túlszárnyalja a Reuters poll elõzetes 176 milliós becslését.

A nem-élet vonalak rendkívüli teljesítményt értek el a negyedévben, annak ellenére, hogy számos, nagy összegû káresemény történt – közölte Roland Vogel pénzügyi vezérigazgató. Az elsõ félévben 260 millió eurónyi kár érte a Hannover Re-t, melynek nagy része a második negyedévhez kapcsolódott, 137 millió euró pedig a júniusi európai árvizekhez.

A társaság egyúttal megerõsítette a 2013-as, 800 millió eurós nettó profitcélját is. A Reuters által, az eredmények ismertetése elõtt megkérdezett elemzõk 825 millióra becsülték a viszontbiztosító éves nyereségét.

Az életbiztosítási vonalon a negyedéves mûködési eredmény a vártnál rosszabbul alakult, 30%-kal csökkent, elsõsorban a viszontbiztosító amerikai kockázati üzletág gyenge teljesítménye nyomán.

A Hannover Re, amelyben a Talanx biztosító 50,2%-os részesedéssel rendelkezik, jelenleg 8,1-es forward P/E rátán forog, amely valamivel alacsonyabb a versenytársak, így a Munich Re 8,4-es, illetve a Swiss Re 8,7-es mutatójánál.