Ezek a legkeresetebb autók a használt piacon
2013.08.13
A magyarországi használtautó-piac tovább bõvült az idei második negyedévben, a legnagyobb érdeklõdés továbbra is az olcsóbb autók szegmensében mutatkozik - ismertette a Weltauto márkakereskedõi körében végzett felmérése alapján hétfõn.

A Datahouse Kft. adatait idézve a közlemény rámutat: a második negyedévben 12,2 százalékkal nõttek a használtautó-eladások, míg az elsõ három hónapban 10,4 százalékkal. Az idén az elsõ félévben 215 733 autót vásároltak használtan, 11,4 százalékkal többet, mint 2012 hasonló idõszakában.

A növekedés jól érzékelhetõ, a kereskedések azt tapasztalják, hogy jelenleg nem létezik eladhatatlan autó a piacon. Ez különösen a drágább, jobban felszerelt, minõségi autókínálatra igaz, amelybõl egyre nagyobb a hiány - állapította meg Horváth Zoltán, a Weltauto márkaigazgatója a közleményben.

Hozzátette: mivel kevés új autó kerül vissza a piaci körforgásba, a vevõk gyakran választják továbbra is az importot, amely kézenfekvõ, azonban kockázatos megoldás. A márkaigazgató jelezte: a második negyedévben 16 577 gépkocsit hoztak be Magyarországra az országhatáron túlról, ez az elsõ félévre vetítve 22,6 százalékos növekedés.

Az év elsõ hat hónapjában a hazai piac keresletének megfelelõen az alsó-közép kategória volt a legnépszerûbb (69 349 autó), az importált kocsik körében pedig a felsõ-középkategória (8223 autó).

A használtautó-piacon a legkeresettebb márka az Opel, a SUZUKI és a Volkswagen, az importnál felkerül a listára a BMW is.

A Weltauto a Porsche Hungaria használtautó-üzletága, amely 2001 óta mûködik. A használtautó-kereskedõk közül egyedüliként rendelkezik - jelenleg 38 tagú - országos értékesítõi hálózattal.