Jelentõsen növelte európai díjbevételét a QBE
2013.08.27
A QBE Europe 15%-os díjbevétel növekedésrõl számot be az idei elsõ félévben, amely így meghaladta a 3 milliárd dollárt, ugyanakkor a biztosító nyeresége 40%-kal, 105 millió dollárra csökkent.

A nettó megszolgált díj 11%-kal, 1,7 milliárd dollárra nõtt, az árfolyamváltozásoktól megtisztítva ennél is nagyobb, 13%-os volt a növekedés.

Az ausztrál biztosító szerint a díjbevétel növekedés nagyrészt a londoni terjeszkedésnek volt köszönhetõ, mellyel nem-életbiztosítási portfolióját növelte a társaság, amely összesen 193 millió dollárral növelte az elsõ félév díjbevételét. Emellett a QBE Macedónia értékesítésébõl származó bevétel is növelte az elsõ félév forgalmát.

A biztosító összesített kárhányada 95,7%-ra romlott a 2012 elsõ félévi 95%-hoz képest.

A QBE átlagos tarifái 2%-kal növekedtek a nehéz piaci körülmények ellenére is. A kárhányadot negatívan befolyásolták az európai árvizek és egyes nagyobb káresemények.

Az európai ügyletek vezetõje, Steven Burns az eredmények kapcsán elmondta, hogy az idei elsõ félévben, a nehéz gazdasági körülmények, az elhanyagolható mértékû díjemelkedés és az éles verseny ellenére igen jó díjbevétel növekedést ért el a társaság, részben a 2012-ben végrehajtott akvizícióknak köszönhetõen. A katasztrófákhoz kapcsolódó jelentõs kárigények ellenére megfelelõ üzemi eredményt ért el a QBE.

A csoport vezérigazgatója, John Neal szerint a társaság továbbra is jó úton halad a 2013-ra kitûzött célok elérésében, amely 92%-os kárhányadot és 11%-os profitot jelent.