Megnégyszerezte profitját az AXA
2011.08.08
Négyszeresére, 4 milliárd euróra növelte elsõ féléves nyereségét Európa második legnagyobb biztosítótársasága, a francia AXA – derül ki a társaság múlt heti gyorsjelentésébõl.

A vagyon-és balesetbiztosítási ágazat bevétele 3 százalékkal, 15,4 milliárd euróra emelkedett, melynek köszönhetõen az összesített kárhányad 3,8 százalékponttal, 99,2 százalékosra csökkent. Összességében a biztosítási díjak átlagosan 3,5 százalékkal emelkedtek.

Régiók szerinti bontásban Észak-, Közép- és Kelet-Európában 7 százalékkal, 5,76 milliárd euróra emelkedett a vagyon- és balesetbiztosítási ágazat díjbevétele. Spanyolországban 5 százalékkal, 1,16 milliárd euróra csökkent az ágazat díjbevétele, míg Olaszországban 1 százalékkal, 719 millióra, Franciaországban 2 százalékkal, 3,04 milliárd euróra nõtt a díjbevétel.

„Az Axa csapat kiváló eredményt ért el 2011 elsõ félévében, melynek köszönhetõen nyereségünk ismét növekedésnek indult” – közölte az eredmények kapcsán Henri de Castries, az Axa elnök-vezérigazgatója. Hozzátette: „Az Axa az idei második félévet jóval nagyobb kitettséggel kezdi a gyorsan növekvõ piacok irányába, köszönhetõen mind az erõs organikus növekedésnek, mind az aktív mûködõ tõke kezelésnek, beleértve a kanadai üzletág már bejelentett értékesítését, valamint az ausztrál és új-zélandi mûveletek eladását, és az ázsiai akvizíciókat.”

„Bár a makrogazdasági környezet továbbra is bizonytalan, az Axa ügyfelei bízhatnak a csoport pénzügyi erejében, valamint üzletágaink és befektetett eszközeink minõségében, és diverzifikáltságában.” – mondta Castries.