Közel 20 százalékkal nõtt az ING nyeresége
2011.08.09
A ING csoport legutóbbi gyorsjelentése szerint igen jó második negyedévet zártak: a csoport adózott eredménye 19,7 százalékkal, 1,52 milliárd euróra hízott.

Figyelembe véve az igen erõs elsõ negyedéves eredményeket, 2011 elsõ féléve különösen jól zárult a csoport számára: nettó nyeresége 39,1 százalékkal, 2,99 milliárd euróra nõtt az elsõ hat hónapban, melyhez a biztosítási ágazat jelentõs teljesítményjavulása is hozzájárult.

Az ING idén májusban fizette vissza a holland kormánytól kapott mentõcsomag utolsó részletét, 3 milliárd eurót, amely a csoport tõkehelyzetére nem hatott negatívan. Az ING Bank alapvetõ tõkéje (Tier 1) 9,4 százalékon stabil maradt, azonban az egyes leányvállalatok, az ING Direct USA, vagy a gépjármûlízinggel foglalkozó részleg értékesítését is figyelembe véve az alapvetõ tõke aránya 10,7 százalékos volt június 30-án.

Az ING európai, amerikai és ázsiai biztosítási vállalkozásai különösen jól haladnak a teljesítményt javító intézkedésekkel, a tervezett IPO-ra készülve. A biztosítási ágazat üzemi eredménye emelkedett, az eredményjavító intézkedéseknek köszönhetõen.

Tekintettel a bizonytalan pénzügyi környezetre, a szigorodó szabályozási követelményekre és a maradék kint lévõ core Tier 1 értékpapírok visszavásárlására, 2011-ben a társaság nem fizet osztalékelõleget – jelentette be az ING.