Milliárdos károkat okoztak a londoni zavargások - fizetnek a biztosítók
2011.08.10
Több tízmillió font nagyságrendû károkat okoznak a londoni zavargások, amelyek három napja tombolnak a brit fõváros utcáin – írja a Világgazdaság.

Több tízmillió fontra rúghat a szombat óta tartó zavargások után a biztosítókhoz benyújtott kárigény. Nick Starling, a Brit Biztosítók Szervezetének igazgatója szerint a legtöbb biztosítás fedezi a legutóbbi napok során történt károkat, így arra bíztatott mindenkit, hogy mihamarabb keresse fel a biztosítóját, ha kára esett.

Starling szerint egyelõre nem lehet biztos számokat mondani, különösen nem a kiesett forgalom miatt elszenvedett károkról, de a biztosítók keményen dolgoznak, hogy feldolgozzák a beérkezõ igényeket. A biztosítási alkuszok szövetsége hasonló kéréssel fordult az ügyfeleihez, hozzátéve, hogy az érintett területeken az értékeket, ingatlanok és ingóságokat próbálják meg az ügyfelek a lehetõ legnagyobb biztonságba helyezni. A legtöbb biztosító egyébként 24 órás telefonügyeletet tart fenn, emellett igyekeznek a lehetõ leghamarabb felmérni a károkat és gyorssegélyt nyújtani a rászorulóknak.

A három napja tartó zavargásokban jellemzõen fiatalok törtek-zúztak-fosztogattak London legalább 40 különbözõ pontján, de a felfordulás átterjedt Birminghamre, Liverpoolra és Bristolra is. Leégett a Sony egyik médiaraktára, amely a 150 független kiadó kiadványait terjesztõ PIAS cég raktáraként is szolgált, valamint a Reeves bútoráruház is.