Ukrajnában terjeszkedik az Union anyja
2014.01.31
Az osztrák Vienna Insurance Group (VIG) egy 25-30 millió dolláros ügylet révén tovább növeli tõkéjét az ukrán piacon – írja a Forinsurer.

A végéhez közelít a Universalna biztosító felvásárlási ügylete, mellyel a VIG tovább növeli jelenlétét az ukrán piacon, az új társasággal ötre növeli leányvállalatai számát.

Az ukrán Capital magazinnak megszólaló szakértõk szerint az üzlet végsõ szakaszban van, várhatóan márciusban fejezõdik be és nagyjából 25-30 millió dollárba kerül. A helyi biztosítási piacról származó források szerint a vállalatért a német Allianz is érdeklõdött.

Jelenleg az ukrán biztosítótársaság mintegy 41,32 százaléka a Whiteford Limited tulajdonában van, míg az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) 23,08 százalékkal rendelkezik. A társaság többi tulajdonosa közé tartoznak az Emerging Europe Growth Fund (8,19% ), a Goldman Sachs (8,11%) , a Genesis Asset Managers (7,61%) és más magánbefektetõk .

A VIG az egyik vezetõ biztosítási csoportnak számít Ausztriában és Közép-Kelet-Európában, összesen 24 országban tevékenykedik. Ukrajnában a Kneaja, a Globus, az Ukrainian biztosítási csoport és a Jupiter biztosítókon keresztül van jelen.