MNB: nem kell aggódniuk az Astra biztosító ügyfeleinek
2014.02.21
Az Astra biztosító magyar ügyfeleit számos elem védi, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pedig szorosan együttmûködik a román felügyelettel, valamint felügyeli a fogyasztóvédelmi rendelkezések betartását az Astra magyarországi fióktelepénél - mondta Binder István, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti szóvivõje csütörtökön az MTI érdeklõdésére.

Kedden a román pénzügyi felügyelet biztost rendelt ki a román Astra S.A. Biztosítóhoz, amelynek Magyarországon is van fióktelepe. Majzik Ferenc Levente, a fióktelep jogi és szolgáltatási igazgatója szerdán ezzel kapcsolatban azt mondta az MTI-nek, hogy a magyarországi Astra ennek ellenére változatlanul mûködik.

A kötelezõ gépjármû-felelõsség biztosítást (KGFB) értékesítõ biztosítók, köztük az Astra fióktelep befizetésébõl mûködik a kártalanítási alap, amely szükség esetén teljes körû garanciát biztosít nemcsak a kgfb-ügyfeleknek, hanem a károsultaknak is. "Okkal bízunk benne, hogy ennek a harmadik garanciaelemnek az igénybevétele nem történik meg" - fogalmazott Binder István, hozzátéve, hogy végsõ esetben ez is helyt tudna állni.