A piacot messze megelõzve növekszik hazánkban az osztrák biztosító
2014.03.10
A magyar VIG leányvállalatok - az Union Biztosító és az Erste Biztosító - az elõzõ évben összesen mintegy 49,7 milliárd forint összegû díjbevételt realizáltak. Ez megközelítõleg 18 százalékos növekedést jelent, míg a teljes piac csak kb. 5,5 százalékkal nõtt. A tavalyi évben a két konszernvállalat nagyjából 6 százalékos piaci részesedésre tett szert.

A nem-életbiztosítási terület különösen jelentõs fejlõdést mutatott: a díjbevétel elérte a 25,4 milliárd forintot. Az elõzõ évvel összehasonlítva ez a szegmens figyelemre méltó mértékben, 43 százalékkal növekedett, ami messze a legnagyobb növekedés a magyar piac elsõ 10 biztosítóját tekintve. Az életbiztosítási terület kb. 24,3 milliárd forinttal járult hozzá a teljes biztosítási díjbevételhez. Az életbiztosítási területen az Erste Biztosító továbbra is sikeresen mûködik együtt az Erste Bankkal.

A felvásárlás az életbiztosítási portfoliót erõsíti

A Vienna Insurance Group 2013 végén megállapodást kötött az AXA Biztosító Zrt.1 megvásárlásáról. Az AXA Biztosító mindenekelõtt az életbiztosítási területen aktív szereplõ, azon belül pedig a unit linked termékekre specializálódott. Az akvizícióval a VIG erõsíti jelenlétét a fõ piacaihoz tartozó Magyarországon.