Megújult a Magyar Nemzet Online mobilalkalmazása
2014.03.24
Megjelenésében és funkcióiban is átalakult a Magyar Nemzet Online (MNO) mobil applikációja, amely az iOS és az Android rendszerû telefonokon is mûködik. A fejlesztés egy jóval átláthatóbb, egyszerûbb és szebb menürendszerbe foglalta az MNO tartalmát. Az új alkalmazáson keresztül élõben hallgatható a Lánchíd rádió adása, de további extra funkciók is belekerültek.

A március elején élesített applikáció legfontosabb funkcionális újításai közé tartozik a cikkek szerzõ szerinti keresése és listázása, a lokáció alapú hírkeresés, vagyis a helyi hírekre való szûrés lehetõsége, valamint az offline funkció, amellyel a korábban elmentett cikkek adatkapcsolat nélkül is olvashatóak. Lehetõség van a cikkek megosztására és a hozzászólásra, emellett kiemelendõ a „Breaking News” modul, amely a rendkívüli hírekrõl küld push üzeneteket az olvasóknak.

Mindezen megjelenésbeli, és tartalmi ráncfelvarrások mellett az applikáció egyik legfontosabb innovációja a rádiózási lehetõség: a Lánchíd rádió menüpont alatt a rádió élõ adását hallgathatják telefonjukon a felhasználók.

iOS: https://itunes.apple.com/hu/app/mno/id563490680?mt=8

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.netrix.mnoreader

„Alkalmazásunk funkcionális és megjelenésbeli fejlesztésére meghívásos tenderen választottuk ki az ügynökséget. Célunk megvalósult: olvasóink a jelenlegi felhasználási igényeket maximálisan kielégítõ applikációt kaptak, amelyet terveink szerint folyamatosan továbbfejlesztünk, és egyéb extra modulokkal bõvítünk majd.” – mondta el Bíró Mátyás, az MNO fõszerkesztõ-helyettese.

Az alkalmazást az Extreme Net digitális ügynökség fejlesztette, vezetõje, Józsa Ferenc a megbízás kapcsán elmondta: „Több éves fejlesztési és kommunikációs ügynökségi tapasztalatunk mellett kihívást jelentett az MNO applikációjának újrahangolása, a megrendelõ csapatával való szakmai együttmûködéssel, és a végeredménnyel azonban elégedettek lehetünk.” „Kiemelendõ a saját fejlesztésû mögöttes mérési rendszer, amely alapján mind az olvasói szokásokat, mind a hirdetõi oldal aktivitását részletesen nyomon tudjuk követni az applikáció használata során.” – tette hozzá.