Óriási biztosító egyesületeket gyõzött le a KÖBE
2014.04.01
Egy nem mindennapos kutatási eredményt tett közzé nemrégiben a biztosító egyesületek és szövetkezetek globális szervezete, az ICMIF, amely a legnagyobb hazai tulajdonú biztosítóra nézve kedvezõ eredményt hozott. A világ 73 országában 223 tagbiztosítóval büszkélkedõ szakmai közösség egy évet átfogó felmérése azt vizsgálta, hogy az egyes tagszervezetek milyen internetes láthatósággal rendelkeznek hazájukban. A megjelent szakmai cikkek számát az adott biztosító árbevételével és a foglalkoztatottak számával hasonlították össze.

A felmérésbõl kiderül, hogy a KöBE az internetes láthatóság terén sok „óriás” biztosító egyesületet és szövetkezetet elõzött meg. Ide tartozik – többek között - Németországban a szektor legnagyobb munkáltatójaként jegyzett R+V konszern, amely közel 14 000 munkatársat foglalkoztat és 11 milliárd eurót meghaladó éves díjbevétellel rendelkezik. A „legyõzöttek” között szintén megemlíthetõ a saját országának gépjármû-biztosítási piacán a dobogó legtetején álló francia MACIF is, amelynek 9 500 munkatársa van, és díjbevétele megközelíti az 5,5 milliárd eurót.

Természetesen az internetes kommunikáció terén frissen elért siker csupán a KöBE tevékenységének egyik részterületét minõsíti. A nemrégiben vállalati vagyonbiztosítással is a piacra lépõ biztosító munkájának meghatározó elismerése, hogy az egyesület a napokban immár harmadszor kapta meg a Business Superbrands díjat. Sõt, 2014-ben átvehette a fogyasztói elismertséget, az ügyfelek elégedettségét is visszaigazoló Superbrands oklevelet is, s így az egyetlen olyan hazai márkává vált, amely a MagyarBrands mellett mindkét Superbrands díjat is elnyerte.