Erõsen kezdte az évet az Allianz
2014.05.07
Európa legnagyobb biztosítója igen erõsen tért vissza a pénzügyi válságból: rekord elsõ negyedéves bevétele 34 milliárd euróra rúgott. A társaság szerint el fogják tudni érni az idei évre kitûzött 10 milliárd eurós üzemi nyereség célt.

Ennek ellenére a részvényesek, többek között az Allianz legnagyobb részvényesei aggodalmukat fejezték ki múlt hónapban a Reutersnek a Pimcoval, a világ legnagyobb vagyonkezelõ cégével kapcsolatban. A vagyonkezelõ ugyanis igen gyenge hozamokat produkált, és a vezérigazgatója is távozott.

Az elmúlt évben a Pimco befektetõi 55 milliárd dollárt vontak ki a kötvényalapokból, az idei elsõ négy hónapban pedig további közel 2 milliárd dollárt a feltörekvõ piaci kötvényalapokból. A befektetõk menekülése nyomán az Allianz kezelt vagyona épp hogy csak stabil maradt az elsõ negyedévben, a piaci értéknövekedésnek köszönhetõen.

A három legnagyobb részvényes azt mondta a Reutersnek, azt várják az Allianztól, hogy gondolja át a Pimco hat fõs irányítási struktúráját, és engedjen részletesebb betekintést a Pimco hosszú távú terveibe.

A befektetõk az Allianz saját irányítási struktúrájáról is szívesen hallanának, mivel 11 testületi tagból 6-nak – beleértve a vezérigazgatót, Michael Diekmannt is – év végén jár le a megbízatása.