Ázsiai tulajdonba kerülhet az ING biztosító akár negyede
2014.05.09
Egy három vállalatból álló ázsiai konzorcium mintegy 1,3 milliárd eurót fektet a Holland NN Groupba, ami az ING Group biztosítási üzletága Európában és Japánban. A Financial Times elemzõi szerint az NN Group eladási árának függvényében – amely 5-8 milliárd euró közötti – a befektetéssel akár a holland biztosítási csoport 15-25%-ának megfelelõ részesedést is szerzhet az ázsiai konzorcium.

A megállapodás értelmében a konzorcium három tagjától: az állami tulajdonban lévõ szingapúri befektetési cégtõl, a Temasek Holdingtól 425 millió eurót, a leányvállalatától, a Seatown Holdings Internationaltõl 100 millió eurót, az RRJ Capitaltól pedig 750 millió eurót kap az ING. A három cég egyenként 150 millió euró értékû részvényt kap majd az NN Group tervezett IPO-ja során, továbbá alárendelt kölcsöntõke kötvényeket is kibocsát az ING számukra, amelyet idõvel NN-részvényekre válthatnak.

Az európai és japán biztosítási mûveleteket végzõ NN Group Lengyelországban, Törökországban, a Cseh Köztársaságban, Szlovákiában, Romániában, Bulgáriuában, Belgiumban, Spanyolországban, Görögországban, Luxemburgban és hazánkban van jelen. A csoport életbiztosítási tevékenységet folytat Japánban, továbbá az ING vagyonkezelési részlegét is magában foglalja.