16 milliós kárt okozott a viharos hétvége
2014.05.12
Az Aegon Magyarországhoz hétfõ délig mintegy 200 meteorológiai eredetû kárbejelentés érkezett, a károk becsült összege megközelíti a 16 millió forintot. Szerdán orkán erejû szél érkezik a meteorológiai szolgálat elõrejelzése szerint.

Ismét viharos volt a hétvége idõjárása. A nagy erejû szél és a heves zivatarok, felhõszakadások után a piacvezetõ lakásbiztosítóhoz mintegy 200 kárbejelentés érkezett. Az ügyfelek által becsült kárösszeg megközelíti a 16 millió forintot.

A legtöbb kárt a fõvárosból és Pest megyébõl jelentették. Bács-Kiskun és Borsod megye mellett sok bejelentés érkezett Fejér és Vas megyébõl is, de országszerte okozott károkat a nagy erejû szél és a hirtelen lehulló, nagy mennyiségû csapadék.

A bejelentések intenzitása alapján a biztosító szakemberei szerint katasztrófa jellegû károk nem következtek be. Az Országos Meteorológiai Szolgálat azonban arra figyelmeztet, hogy szerdán ciklon csap le Magyarországra, viharos széllel és kiadós esõvel. Ekkortól akár 110 km/h erõsségû szél is várható.