7 százalékkal nõtt az Aegon adózás elõtti nyeresége
2014.05.15
A holland biztosító elsõ negyedéves adózás elõtti eredménye mintegy 7 százalékkal emelkedett, köszönhetõen a nyugdíj- és vagyonkezelési üzletág forgalomnövekedésének.

A társaság nyeresége az év elsõ három hónapjában, az elemzõi várakozásokat felülmúlva, 498 millió euróra emelkedett – közölte a hágai székhelyû társaság.

A 2015-ös profitcélok elérése érdekében a társaság vezérigazgatója, Alex Wynaendts költségcsökkentést és a kevésbé jövedelmezõ üzletágak felülvizsgálatát helyezte kilátásba. Az Aegon tavaly azt nyilatkozta, hogy jó úton halad az adózás elõtti nyereséggel kapcsolatban kitûzött céljai elérésében, miszerint 2012-höz képest évi átlag 7-10 százalékkal kívánja növelni azt 2015-ig.

A társaság díjbevétele 20 százalékkal, 2,09 milliárd euróra emelkedett, köszönhetõen elsõsorban a nyugdíj- és vagyonkezelési üzletág forgalomnövekedésének.

A biztosító nettó eredménye az elõzõ év hasonló idõszaki 224 millióról, 392 millió euróra emelkedett, amely szintén meghaladja a Bloomberg által megkérdezett elemzõk becsléseit.

Az Aegon részvényei idén mintegy 7%-kal estek, így társaság piaci értéke 14 milliárd euró. Ezzel a társaság a Bloomberg 500 biztosítási indexében szereplõ 33 társaság közül a legrosszabb teljesítményt nyújtotta idén. Az index értéke az év eleje óta 0,6 százalékkal emelkedett.