Õrült fotók az interneten - nem fizet a biztosító!
2011.08.22
Az AXA utasbiztosító arra figyelmeztette brit ügyfeleit, hogy az egy-egy fotó érdekében elkövetett õrültségek során elszenvedett balesetek után egy fillért sem fizetnek az ügyfeleknek.

Egyedül az AXA-nál idén nyáron több kárigényt nyújtottak be ilyen esetek miatt, mint tavaly egész évben.

A biztosító beszámolója szerint egyre több kárigény jelentkezik mostanában az új keletû õrület, a planking, owling, illetve batting nyomán. Nem egy esetben az erkélyrõl esett le közben az ügyfél.

A planking, magyar nevén vigyázban fekvés lényege, hogy szokatlan helyeken kell hason feküdni, az owling, vagy magyarul baglyozás ehhez képest egy sajátos „bagoly-pózban” történõ fotózkodást jelent, míg batting során fejjel lefelé, denevér-pózban készül a fotó, amit aztán lelkes készítõi feltesznek az internetre.

Nem meglepõ, hogy ezekre az esetekre gyakran részeg állapotban kerül sor, amely önmagában érvénytelenné teheti a kárigényt – figyelmeztetett az AXA.

Márpedig a beteg hazaszállítása, és az egészségügyi költségek együtt több tízezer fontot is kitehetnek, de az USA-ból történõ hazaszállítás önmagában is elérheti a 60 ezer fontot.

Az AXA utasbiztosítási részlegének egyik menedzsere elmondta: a céget aggasztja az ilyen eseteke számának elszaporodása, és arra kérte az ügyfeleket, hogy mérlegeljék az egészségügyi és pénzügyi kockázatokat, mielõtt ilyen õrültségekbe belemennének.

Hasonlóképpen, múlt hónapban a Direct Line Travel Insurance figyelmeztette ügyfeleit, hogy a tengerentúli legény- és lánybúcsúknak kellemetlen következményei lehetnek. A résztvevõk 12 százaléka általában elveszik az idegen orszában, 2 százalékuk lekési a hazafelé tartó gépet, de nem ritka az olyan eset sem, amikor nem kívánt tetoválással, vagy piercinggel tér haza az illetõ.