Lezárult az AXA felvásárlása
2014.06.05
A Vienna Insurance Group AG Wiener Versicherung Gruppe megvásárolta a magyar életbiztosítási piacon működő AXA Biztosító üzletrészeinek 100%-át. Az illetékes felügyeleti és versenyfelügyeleti hatóságok a szükséges engedélyeket megadták, így a tranzakció lezárult. Egy átmeneti időszakot követően a vállalat a Vienna Life Biztosító márkanév alatt (hivatalos nevén Vienna Life Vienna Insurance Group Biztosító Zrt.) folytatja tevékenységét.

„Magyarország azon kulcspiacaink egyike, ahol már hosszú idő óta növelni kívántuk jelenlétünket. A magyar leányvállalataink, az UNION és az Erste Biztosító eddigi fejlődésével nagyon elégedettek vagyunk“, mondta Peter Hagen, a Vienna Insurance Group vezérigazgatója. Peter Höfinger, a VIG Igazgatóságában a magyar piacért felelős igazgatósági tag hozzátette: „Az AXA Biztosító akvizíciójával jelentősen erősítjük piaci jelenlétünket az életbiztosítási szegmensben és minden adott ahhoz, hogy további növekedést érjünk el.“

Az AXA Biztosító a 2013-as üzleti évben 12,2 milliárd forint (mintegy 41 millió euró) díjbevételt könyvelhetett el. Az üzleti volumen túlnyomó része az életbiztosítási ágazatból származik (mintegy 92 százalék), a fő hangsúly a unit-linked életbiztosítási termékeken van. A társaság a magyarországi életbiztosítási piacon a 13. helyet foglalja el. Az AXA Biztosító az ország egész területén kínálja termékeit, és jelenleg körülbelül 120 munkatársat foglalkoztat. A vállalat szolgáltatásait saját értékesítési társaságán, valamint pénzügyi közvetítőkön, mint például alkuszokon és bankokon keresztül értékesíti.

A Vienna Insurance Group (VIG) Ausztria valamint Közép- és Kelet-Európa vezető biztosítási szakértője. 25 országban 50 társaság alkotja a hosszú hagyományokra visszatekintő, erős márkákkal rendelkező, rendkívül ügyfélközpontú vállalatcsoportot. A VIG mögött 190 éves tapasztalat áll a biztosítási üzletágban. A Vienna Insurance Group 23 ezer munkatárssal egyértelműen piacvezető a kulcsfontosságú piacain, és ezáltal kiváló pozíciókkal rendelkezik ahhoz, hogy a 180 millió főt számláló régió növekedési lehetőségeit kihasználja. A tőzsdén jegyzett Vienna Insurance Group a bécsi tőzsde vezető indexének, az ATX részvényindexének legjobb minősítésű vállalatcsoportja; a részvényt a Prágai Tőzsde is jegyzi.