Osztaléknövelésrõl döntött az osztrák biztosító
2014.06.11
Növelte osztalékát a Vienna Insurance Group (VIG) éves közgyûlésén, a részvényenkénti osztalék a 2013-as pénzügyi év után 1,3 euró lesz, 10 centtel több, mint egy évvel korábban - közölte a társaság szerdán.

A közlemény szerint a VIG csoport különösen erõs tõkemutatóival és a robosztus üzemi nyereséggel indokolta a döntést. Az osztalékot júniusban fizetik ki.

A VIG tájékoztatása szerint tartják magukat ahhoz az elvhez, hogy a csoport nyereségének legalább 30 százalékét visszajuttatják részvényeseiknek osztalék formájában.

A csoport felügyelõbizottsága mind a tíz tagjának lejárt a megbízatása, ezért a közgyûlésen a felügyelõbizottság tagjait is megválasztották. A felügyelõbizottságnak három teljesen új tagja van, míg Günter Geyer pár év kihagyás után került vissza a bizottságba.

A VIG június elején vásárolta meg a magyar életbiztosítási piacon mûködõ AXA Biztosító Zrt. 100 százalékát, a cég Vienna Life Biztosító márkanév alatt folytatja tevékenységét. A VIG érdekeltségébe tartozik a magyarországi biztosítópiacon az Union Biztosító és az Erste Biztosító is.

A VIG csoportszinten nagyjából 50 vállalatból áll, 25 országban van jelen és 23 ezer alkalmazottja van.