Másfélszeresére nõtt a QBE elsõ féléves profitja
2011.08.24
Az ausztrál QBE biztosítási csoport elsõ féléves gyorsjelentése szerint 53 százalékkal, 673 millió dollárra nõtt az elsõ félévi adózott eredménye, amely megfelelt a júniusi becsléseknek.

Az elsõ féléves eredményeket annak ellenére sikerült elérnie a csoportnak, hogy a korábban óriási egyedi kockázatokra, és katasztrófa károkra hívták fel a figyelmet, beleértve a felmerült, de a beszámolók által még nem tartalmazott kárigényeket, melyek a május végi 830 millió dollárról, június végére 1080 millió dollárra híztak – mutatott rá a QBE.

„A kárigények júniusi jelentõs emelkedése mögött több súlyos USA-beli tornádó, újabb ausztrál földrengés és számos egyéb egyedi káresemény áll. Az eredmények azonban erõteljes díjbevétel növekedést és a befektetések hozamainak javulását tükrözik” – olvasható a társaság közleményében.

A csoport vezérigazgatója, Frank O\'Halloran az eredményekkel kapcsolatban megjegyezte: „A földrajzi és termékbeli diverzifikáltságnak, valamint a kitûnõ kárhányadnak köszönhetõen a kötésállomány jövedelmezõsége erõs maradt. Ennek megfelelõen továbbra is jobban teljesítünk legtöbb versenytársunknál, akik közül többen száz százalék feletti mûködési kárhányadot jelentett az elsõ félév katasztrófái nyomán”.