K&H: a fiatalok nagy része a párnája alatt tartja a megtakarított pénzét
2021.04.19

A 19-29 éves korosztály tagjai közül minden negyedik spórol csak rendszeresen, akár már a hónap elején félretesz azért, hogy később ne érhessék kellemetlen meglepetések, illetve, hogy óvatos alapot képezzenek valamilyen későbbi költésre. Azonban a félretett pénzzel rendelkezőknek mindössze 11 százaléka használ valamilyen banki megtakarítási konstrukciót, 35 százalék pedig nem bankban tartja a félretett pénzét – derült ki a K&H ifjúsági indexéből.

Még mindig bőven vannak olyanok a 19-29 éves korosztályban és azon túl is, akik legfeljebb alapvető banki szolgáltatásokat használnak és nem kezdtek bele a jövőbiztosabb bankolás megismerésébe, kipróbálásába.

Ha van technológia, van spórolási kedv is

A 19-29 éves - de jellemzően az idősebb korosztály sem szívesen csinál olyasmit, ami időhöz vagy helyhez kötött, esetleg túl sokáig tart. „Felelősek vagyunk fiataljaink jövőjéért, ha hagyományos pénzintézetként elszúrjuk a technológiai folyamatot, túl hosszan, túl összetetten vesszük igénybe az idejüket, akkor az a pénzügyi jövőjükön is nyomot hagyhat. Ha a félretenni kívánt pénz befektetéssé alakítása egyszerűen, a megszokott pénzügyekkel egy helyen, egy érintéssel elérhető a telefonunkon, akkor lesz kedv is arra, hogy ne parlagon hevertessék ezeket az összegeket.” – mondta Németh Balázs, a K&H innovációs vezetője.

A K&H mobilbank-alkalmazása áprilistól olyan új funkciókkal gazdagodik, amelynek segítségével még azok is könnyen beléphetnek az értékpapírok és a megtakarítások világába, akik még sosem gondoltak ilyen lépésre vagy eleve távol maradtak a banki ügyintézések folyamatától.