Íme a világ elsõ gyárilag beépített telematikai biztosítása
2014.07.30
Megállapodást kötött az Allianz Biztosító és a BMW az i3 és i8 elektromos jármûvek biztosítását illetõen. A testreszabott biztosítási termék a gépkocsi akkumulátorának meghibásodását fedezi, bármilyen típusú javítását, beleértve a könnyû, szénszálas mûanyagelemeket, amibõl az autó karosszériáját építették.

Az i3 és az i8 vásárlói hét napig ingyenes, teljes körû biztosítást kapnak a BMW gépjármû-biztosítótól, majd ezt követõen választhatnak a rendelkezésre álló lehetõségek közül. Ezek közé tartozik a jelenleg meglévõ, BMW teljes körû gépjármû-biztosítási terméke, és két másik, kifejezetten az adott márka számára kifejlesztett konstrukció.

Az egyiket azoknak fejlesztették, akik évente maximum 5000 mérföldet vezetnek, nekik 25%-os megtakarítást jelent a termék. Amennyiben átlépik az évi 5000 mérföldet, úgy mérföldenként fix díjat számol fel nekik a biztosító.

A BMW Connected Drive technológiának köszönhetõen nyomon lehet követni az autó futásteljesítményét, amirõl havi kimutatás keletkezik, amit megkap a biztosító és a biztosított is, így mindekét fél teljes körû tájékoztatást kap a megtett kilométerek számát, és az így kikalkulált biztosítási díjat illetõen.

A másik konstrukció azoknak szól, akik 5000 mérföldnél többet vezetnek egy évben, a fix biztosítási díj tehát korlátlan futásteljesítményre nyújt fedezetet. A két konstrukció között adminisztrációs díj nélkül válthat az ügyfél.

A termék az elsõ, gyárilag beszerelt, telematikai technológián alapuló biztosítási konstrukció a világon.